Българката, осъдена в Турция за разпространение на кюрдски символи -

...
Българката, осъдена в Турция за разпространение на кюрдски символи -
Коментари Харесай

Мира Яшар няма да обжалва присъдата си в Турция

Българката, наказана в Турция за разпространяване на кюрдски знаци - Мира Яшар, няма да апелира присъдата си, разгласи тя пред Нова телевизия.

Младата жена беше арестувана предишното лято в южната ни съседка дружно с приятеля си.

Заради дългата правосъдна процедура и следствието за тероризъм против приятеля й Джо Робисън - момичето и татко й са безапелационни, че няма да нападат решението на магистратите. Мира и татко й са от кюрдски генезис, само че нямат връзка с фундаменталисти.

Припомняме, Мира Яшар беше арестувана през лятото на 2017 година в Турция дружно с приятеля си - английския жител Джо Робинсън. Той е упрекнат в участие в терористична организация. Робинсън е наказан на 7 години и 6 месеца затвор. Обвиненията към тях бяха повдигнати поради фотоси в обществените мрежи.

Припомняме, през юли 2017 година арестувани в Турция бяха Мира Яшар, майка й Веселина и приятелят на Мира Джо Робинсън. Впоследствие първо беше освободена майката на Мира.

По време на ареста британецът и българките са били на лятна почивка в курорта Дидим, който се намира на към 200 километра южно от Измир. Властите в Турция арестували фамилията, тъй като британецът е разследван за връзки със сирийския клон на организацията на кюрдските сили, която е оповестена от Турция за терористична организация.

След като през 2014 година напуща английската войска, Робинсън се среща в обществените мрежи с кюрдски деятели.

След това, също в обществените мрежи се срещат с Мира и по-късно стартират връзка. Тя е упрекната, че в профилите си е разпространявала фотоси и послания на считани от Турция за терористични кюрдски организации./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР