Българката Михаела Стефанова записа най-предно класиране на шпага при девойките,

...
Българката Михаела Стефанова записа най-предно класиране на шпага при девойките,
Коментари Харесай

Михаела Стефанова стана 23-а на шпага при девойките на Световното в Пловдив

Българката Михаела Стефанова записа най-предно класиране на шпага при девойките, откакто се подреди 23-а по време на Световното състезание по фехтовка за младежи, девойки, кадети и кадетки в Пловдив.

Стефанова излезе от групите с пет победи и една загуба и откри място в елиминациите под №14. В първия си дуел от втората фаза на шампионата българката победи София Хевет Дондиш от Мексико с 15:12, а в идващия двубой се наложи и над Сесилия Циезлик от Полша с 15:9.

В срещата за място измежду най-хубавите 16 обаче Стефанова отстъпи пред Хадли Хусисиън от Съединени американски щати с 8:15 и по този начин приключи на 23-о място в крайното класиране.

В конкуренцията имаше още три български представителки, като Александра Сучкова също преодоля груповата фаза, само че във втория кръг на елиминациите загуби от Анаел Доке от Франция с 6:15 и в крайното класиране раздели 102-103-о място с Лара Делич от Хърватия. Виктория Велиславова и Рая Ягова пък не съумяха да излязат от групите и да намерят място в елиминациите.

При младежите България беше показана от Рахим Рашайда, Алекс Костадинов, Радослав Стойчев и Васил Ивакимов. В конкуренцията на 233-ма състезатели най-добре се показа Рашайда, който приключи на 80-о място, откакто излезе от групите с четири победи и две загуби, само че в първата си среща от елиминациите отстъпи пред Марко Кута от Финландия.

Алекс Костадинов, Радослав Стойчев и Васил Ивакимов също излязоха от групите, като и тримата записаха по две победи и четири загуби.

В елиминациите Костадинов отстъпи пред Алваро Калеха Фернандес от Испания с 14:15 и се класира на 162-о място. Радослав Стойчев се изправи в първия си дуел от втората фаза против Яо Ронг от Канада и загуби със 7:15, което му отреди 165-а позиция в крайното класиране. Васил Ивакимов също загуби още първата си среща от елиминациите от Георгий Тиников от Казахскан с 11:15 и приключи шампионата на 166-о място.

В събота Световното състезание по фехтовка продължава с самостоятелната конкуренция на шпага за кадети и кадетки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР