Българка с агенция за недвижими имоти в Тайланд на остров

...
Българка с агенция за недвижими имоти в Тайланд на остров
Коментари Харесай

Сензация! Българка с имотна агенция на остров в Тайланд

Българка с организация за недвижими парцели в Тайланд на остров Пукет. Нейното име е Бориславаа Бочева. Тя  членува и в клуб на крупни тайландски вложители и бизнесмени. Не се е замисляла къде е ключът към триумфа ѝ, само че признава, че е общителна, жизнерадостна, оптимистично настроена и това доста ѝ оказва помощ в контактите. 

„ Хората споделят, че ги зареждам с положителна сила, че им е добре към мен, че ги въодушевявам, давам им една сигурност и ги „ дърпам “ напред “, споделя Борислава пред BG Voice.
-->
Родена е във Варна, пораства като ученолюбиво дете и отличничка. Когато е на седем години, попада във Велинград, където майка ѝ се омъжва за повторно. „ Този град по-късно се оказа доста значим за развиването ми “, споделя тя. Завършва във Варна математическата гимназия и компетентност „ Маркетинг и мениджмънт “ в Икономическия университет. Има и две следдипломни квалификации по специалността във Виена.

И до през днешния ден е доста признателна на втория си татко, Ангел Римпев, който става нейна опора и съществена фигура в живота ѝ. Директор е на мебелно дружество във Велинград - най-голямото в България. Още по комунистическо време, през 1984 година, Ангел се среща с Ингвар Кампрад - към този момент починалия създател и притежател на верига магазини за домашно обзавеждане, и стават доста близки другари. След измененията Кампрад споделя на Римпев да се отдели, да стартира личен бизнес. Той прави дребна мебелна фабрика в Костандово до Велинград, която се разраства доста. Произвежда мебели съвсем напълно за експорт, в нея работят 300 индивида.

„ Аз преди малко приключила, а татко ми звъни във Виена и ми споделя: „ Слушай, прибирай се тук, тъй като продават по приватизация предприятието „ Булгарплод “ във Велинград. Смятам да ти го купя като бизнес, да се развиваш независимо “. А аз бях на 24 години, какво запознат съм „ Бургарплод “, спомня си Боби.

Баща ѝ изтегля заем, който връща с продукция, и младата Борислава внезапно се снабдява с десетина магазина и четири склада за плодове и зеленчуци. Съгласно условията по приватизацията, тя влага в огромен ледник за заледяване на плодове, само че няма първични материали. Кандидатства по програмата „ САПАРД “ и засажда 100 дка с малини, които стигат по-късно до 400 дка.

Борислава е от първите и съществени снабдители на верига супермаркети на разнообразни екзотични плодове като рамботани, мангустини. В бизнеса се включва и брачният партньор ѝ Валери Бочев и към осем години се занимават с това. Борислава продължава да строи хранилища, тъй като има много свободни земи. Днес тя има 15 промишлени склада, които отдава чартърен.

„ Когато се прехвърлихме на Пукет, продадохме бизнеса с малините, тъй като, въпреки и извънредно рентабилен, беше доста тежък. През 2008 година имахме 300 индивида служащи, бяхме задоволително сполучливи, с цел да не емигрираме, само че бизнес средата стана неуслужлива, недружелюбна, тежка. Казахме си, че животът не е единствено пари, той е в удоволствието да го живееш “, споделя Боби.

След една отмора на Пукет през 2010 година вземат решение да се реалокират там. Разпродават бизнесите, които са им сложни за ръководство от отдалеченост, и оставят складовете, които отдават чартърен. Дъщеря им Валерия е на четири години и половина.

„ Всички ме питат за какво тъкмо Пукет сме избрали. Тук има едно чувство за независимост, което витае във въздуха, в пространството, в силата... Трудно е за пояснение, изключително на хора, които не са идвали тук да го усетят. Но тук просто се диша свободно. Има една лекост в общуването с хората, в бизнеса, във всичко. Нещата стават, не споделям елементарно, само че свободно ", споделя Борислава. 

Днес Валери има компания за коли чартърен, а Борислава - организация за недвижими парцели, с три офиса на Пукет и 12 сътрудници от разнообразни националности, покриващи съвсем всички езици на острова, на който живеят хора от 60 националности. Занимават се напълно с продажби на скъпи първокласни обекти, в които от ден на ден влагат локални бизнесмени.

На Пукет, като туристическа дестинация и място за непрекъснато живеене, бизнесът с недвижими парцели е доста динамичен и бързо разрастващ се. „ Работата ми е изтощаваща, само че и доста удовлетворяваща. Спечелих доверието на огромните вложители и търсят мен за продажбите на парцелите, които строят, тъй като съм към този момент одобрено име “, споделя Борислава. 

За работата си тя няколко пъти е награждавана от „ The Luxury Network “ - премиите на интернационалния клуб за производители на първокласни артикули, в раздела за първокласни недвижими парцели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР