България завърши световно първенство като номер 1 в класирането по

...
България завърши световно първенство като номер 1 в класирането по
Коментари Харесай

България е №1 по медали в света! Кралицата на Брезно Лора Христова постигна недостижимото

България приключи международно състезание като номер 1 в класирането по медали, предава 24 часа. Това извънредно рядко събитие стана факт в неделя, когато в словашкия център Брезно-Осърбле завърши шампионатът на планетата по летен биатлон за дами, мъже, девойки и младежи.
Заслугата за тази радваща окото и слуха статистика е на 20-годишната Лора Христова. В последния ден от шампионата момичето с чаровна усмивка от Троян сътвори героизъм. В преследването на 7,5 км Лора и представителката на домакините Ема Капустова си разменяха водачеството.
За последната, четвърта пукотевица още веднъж първа дойде Лора. В предходните 3 тя бе направила по една неточност. Последваха 2 пропуща за Христова, а словачката смъкна всички цели, с цел да приключи на рубежа с 19 от 20.
След наказателните обиколки Христова излезе на 17,8 сек от Капустова. Лора обаче “подпали ” ролерите и с лудо движение в бягането навакса изоставането, а във финалния спринт съумя да изтръгне от словачката международната купа и я остави на 2 сек от себе си.
Златото бе третото за българското момиче на международното след успехите в суперспринта и спринта. Именно последната купа обаче донесе първото място на България в класирането по медали с 3 злата и 1 бронз. Без нея щяхме да сме втори след Украйна (2, 4, 5).
Така третият успех за кралицата на Брезно, както бе наречено Лора от профилиран уебсайт за биатлон, означаваше подобен и за България.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР