България завърши с общо пет медала участието си на Балканиадата

...
България завърши с общо пет медала участието си на Балканиадата
Коментари Харесай

Още два медала за България на Балканиадата по лека атлетика

България приключи с общо пет медала присъединяване си на Балканиадата по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години, която се организира в столичната зала “Асикс Арена”. Последните две оценки бяха извоювани от Пламена Миткова в скока на дължина и от щафетата на юношите на 4 по 400 метра.

Миткова заслужи среброто при девойките в скока на дължина с 6.06 сантиметра, като единствено 1 сантиметър я лиши от златото. То беше извоювано от украинката Хориелова Мария с 6.07 м. Бронза заслужи шампионката на 60 м/пр Клара Кошчак (Хърватия) с 6.05 м.

Отлично се показа и другата българска представителка в бранша за скок дължина. Все още 15-годишната Пламена Чакърова приключи пета с персонален връх от 5.93 метра. Така възпитаничката на Ива Пранджева покри норматива за присъединяване на Европейското състезание за юноши и девойки под 20 години през лятото.

Последния орден за България от Балканиадата в София извоюва юношеският квартет на 4 по 400 метра. За сребърните медалисти, които бяха доста покрай националния връх, бягаха Тодор Тодоров, Икер Раимов, Еркан Низам и Силян Пешев. Родните представители реализираха време от 3:22.10 минути.

Шампиони станаха румънците с 3:19.48 минути, а бронзовите оценки взеха представителите на Австрия с 3:29.83 минуи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР