България започва сътрудничество със световния център IMEC за изследвания и

...
България започва сътрудничество със световния център IMEC за изследвания и
Коментари Харесай

България започва сътрудничество със световни експерти по чипове и приложението им

България стартира съдействие със международния център IMEC за проучвания и нововъведения в региона на наноелектрониката и цифровите технологии. Споразумението за това беше подписано в Министерството на нововъведенията и растежа сред министърът Александър Пулев и президентът и основен изпълнителен шеф на центъра Люк ван ден Хове.

Сътрудничеството ще е в региона на научните проучвания и нововъведенията в областта на микроелектрониката, и по-специално по повод проектирането, технологиите и приложението на интегралните схеми или така наречен чипове. Чиповете ще се ползват  във все по-широк кръг промишлености – осведомителни технологии, връзки, автомобилостроене, машиностроене, аерокосмическа промишленост, земеделие, медицина, битова електроника и по този метод се трансформират в градивния блок на „ умната “ (smart) функционалност в цифровата промяна. България предлага основаване на целеви център за подготвеност за микроелектроника, който да е ситуиран у нас.

IMEC е водещ международен център за проучвания и нововъведения в региона на наноелектрониката и цифровите технологии. Организацията употребява своята най-съвременна инфраструктура за научноизследователска и развойна активност и екипа си от над 5000 чиновници. Тя прави научноизследователска и развойна активност в региона на усъвършенстваните интегрални схеми и мащабирането на системи, силициевата фотоника, изкуствения разсъдък, връзките оттатък 5G и сензорните технологии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР