България загуби от олимпийския шампион от Франция с 0:3 гейма

...
България загуби от олимпийския шампион от Франция с 0:3 гейма
Коментари Харесай

Жалко! България преклони глава пред Франция и отпадна от Евроволей

България загуби от олимпийския първенец от Франция с 0:3 гейма и отпадна на осминафиналите на Европейското състезание, на което е съорганизатор с Италия, Република Северна Македония и Израел. На четвъртфинала в понеделник французите ще срещнат отбора на Румъния, който по-рано през днешния ден победи мъчно Хърватия с 3:2.

Преди началото на мача всички в Двореца на културата и спорта във Варна уважиха с едноминутно мълчания паметта на починалите при наводненията по Южното Черноморие.
 Млади
Млади " лъвове " бързат след подготовка, с цел да поддържат мъжките национали

Не можем да сме безразлични, споделят националите на ВК Добруджа

За България срещата започнаха Николай Колев, Мартин Атанасов, Георги Сеганов, Алекс Гроздонов, Цветан Соколов, Александър Николов и либеро Теодор Салпаров.

Националите започнаха добре срещата и след офанзива на Цветан Соколов и отлична обсада поведоха с 2:0. Олимпийските първенци обаче незабавно осъществиха три следващи точки и обърнаха до 3:2. След още 4 изравнявания символичните посетители вкараха три следващи точки и поведоха с 9:6. Франция съумя да изравни при 12:12 след точка от начален удар на Антоан Бризар. След още две изравнявания с офанзива по късия диагонал на Мартин Атанасов България още веднъж поведе с 2 точки 16:14. След две сполучливи блокади на французите против Цветан Соколов те освен изравниха при 19:19, само че и поведоха - 20:19, а след точка от начален удар на Ървин Нгапет резултатът стана 21:19 за гостите. В края на гейма Франция поведе с 4 точки - 24:20, пропусна един геймбол, само че взе първата част с 25:21.

Франция започва чудесно втория гейм, затрудняваше оптимално националите ни с начален удар и поведе с 4:0, а по-късно и 8:1. Българите не успяваха да намерят противопоставяне на отличната обсада и офанзива на олимпийските първенци, посрещането и началният удар на тима на Пламен Константинов също не бе на равнище. Домакините съумяха да понижат пасива си до три точки при 15:18 след две сполучливи блокади след добре изпълнени от Александър Николов начални удари, които съумяха да затруднят посрещането на французите. С опита си обаче французите не разрешиха на България да обърне гейма и го завоюваха с 25:21.
 Българин стана треньор по волейбол в Съединени американски щати
Българин стана треньор по волейбол в Съединени американски щати

Денислав Димитров стартира работа в Гранд Рапидс Райз

След две равенства при започване на третата част Франция с чудесно посрещане и игра на мрежата стартира да натрупа преднина. След 4:3 олимпийските първенци вкараха 6 следващи точки и поведоха с 10:3. Българите не успяваха да намерят отговор на играта във всички детайли и Франция поведе с 8 точки при 16:8. " Петлите " нямаха проблеми до края на гейма и го взеха с 25:15 и надлежно мача с 3:0.

След края на мача либерото на тима Теодор Салпаров и разпределителят Георги Братоев оповестиха, че през днешния ден са изиграли последния си мач за националния тим.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР