България взе решение да изгони 70 служители на руското посолство

...
България взе решение да изгони 70 служители на руското посолство
Коментари Харесай

Русия: Решението на България за изгонването на дипломатите ни е взето по поръчка на външни сили

България взе решение да изгони 70 чиновници на съветското посолство по поръчка на външни сили, сподели през днешния ден на конференция говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Това, което пристигна през вчерашния ден от България, даже не толкоз от България, колкото от политическите коридори на българските институции на властта не е направено в полза на България и нейните жители. Това е направено по поръчката на външни сили ", сподели тя, разяснявайки вчерашното решение на София да изгони 70 чиновници на съветското посолство.

Говорителката сподели, че външни сили " под подправен претекст се стремят да насъскат една против друга европейските страни и Русия, цинично манипулират несамостоятелни държавни управления и политици, унищожават всичко, създавано десетилетия наред на европейския континент ".

Захарова означи, че решението на България е " опит на изгубилия доверие парламент и българския кабинет в оставка да нанесат унищожителен удар върху връзките с Русия и запазващите се механизми за двустранен разговор ". " Това, което до момента не бяха разрушили за толкоз години, очевидно са сметнали за належащо да разрушат в този момент, отдръпвайки се от и потъпквайки двустранните връзки ", добави тя.

Говорителката акцентира, че Русия си резервира правото на ответни политически и дипломатически ограничения, в това число с несъразмерен темперамент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР