България Властите безсилни пред продукт за полова мощ, рекламиран от

...
България Властите безсилни пред продукт за полова мощ, рекламиран от
Коментари Харесай

Властите безсилни пред продукт за полова мощ, рекламиран от Ани Салич

България Властите безсилни пред артикул за полова мощност, рекламиран от Ани Салич Преди Черния петък търговци ползват трикове, дублират уеб сайтове, с цел да привлекат клиенти  Виолета Русенова 11 ноември 2019, 12:13  Властите безсилни пред артикул за полова мощност, рекламиран от Ани Салич
Властите безсилни пред артикул за полова мощност, рекламиран от Ани Салич
 Кобрата от Калифорния: Станаха напук малко нещата
Кобрата от Калифорния: Станаха напук малко нещата
 БЛС: Борбата за имунизациите е групова
БЛС: Борбата за имунизациите е групова
 Пияна удари магазин в Пловдив с автомобила си
Пияна удари магазин в Пловдив с автомобила си
 Социалистите отново завоюваха изборите в Испания
Социалистите отново завоюваха изборите в Испания
 Вижте неизлъчвани фрагменти на Тодор Живков
Вижте неизлъчвани фрагменти на Тодор Живков
 Убийство в Кюстендил: Мъж почина след скандал
Убийство в Кюстендил: Мъж почина след скандал
 Бойко Борисов: Извървяхме дълъг път и през днешния ден България се развива
Бойко Борисов: Извървяхме дълъг път и през днешния ден България се развива

змамите, в които известни лица популяризират артикули на промоция, за които даже и не подозират, не престават. Водещата на новините на NOVA Ани Салич е една от известните персони, с чиито фотоси продължава да се злоупотребява в уеб сайтове за такива съмнителни артикули, съобщи NOVA.

Последната реклама, в която схваща, че взе участие, е на артикул за полова мощност.

„ Едно е несъмнено – нямам никакво отношение към това по какъв начин българският мъж задоволява българската жена. Друго е по-страшно – че сходни лекарства, които се популяризират с лицата на известните хора, може и да са рискови. Обикновено разбирам, че отново се е появила сходна страница с мен, когато ми звънне някой непосредствен или даже ми пишат непознати хора, с цел да питат какво е това знамение на чудесата, което е измислено и което аз сега употребявам, с цел да го купят и те”, изяснява Ани Салич.

Още откакто попада на първите реклами, в които употребяват името и фотосите ѝ, Ани търси способи да отбрани правата си. Но безрезултатно.

„ Аз самата, за жалост, нямам запас и няма метод да ги спра тези реклами. Оказва се, че нашите закони, нашата полиция, не могат да създадат нищо”, изяснява водещата.

Основният проблем е, че органите мъчно могат да открият кой тъкмо седи зад уеб страниците с подправените реклами.

„ Много постоянно това са домейни, които се записват в страни, в които няма добра връзка с локалните правоохранителни органи като Белиз, Панама, Мароко, Кот д’Ивоар, където за жалост българската полиция не може да вземе публична информация, с цел да може да проверява този случай”, изяснява Любомир Тулев.

Единственото, което може да се направи, е тези уеб сайтове да бъдат свалени. Това обаче не ликвидира казуса. Защото откакто страницата с подправената реклама се закрие, мигновено се основава нова.

„ Проблемът е, че доста бързо тази страница би могла да бъде мултиплицирана, да се направи копие, през друга компания, през друго комерсиално название и да се пусне същата публикация. Така че кръгът се затваря и за жалост би трябвало да кажа, че в доста случаи българските правоохраниелни органи са с вързани ръце”, изяснява Тулев.

Проверяваме и къде е регистриран уеб сайтът с последната подправена реклама, в която измамниците замесват името на Ани Салич.

„ Не можем да стигнем до физическо или юридическо лице, тъй като пътищата водят към Панама и други юрисдикции, които са задоволително надалеч, с цел да обезпечат на създателите на тези уеб сайтове спокойствието, че могат да продадат на потребителите безграничен брой артикули, до момента в който органите реагират”, изяснява юрист Свилена Димитрова.

„ Ако това е единствено въпрос на игра, на развлечение – ОК. Но може да се стигне до увреждане на здравето и тогава към този момент става рисково. Докато работя в вести, е невероятно да вземам участие в реклама. И когато видят реклама на каквото и да е – на копче, червило, кисело мляко или крем - би трябвало да е ясно, че това не съм аз”, безапелационна е Ани Салич.

Жена мами с почивки на морето

​Зад подправените реклами най-често се крият и подправени артикули. Особено внимателни би трябвало да сме към артикули, които се популяризират като някаква панацея, че те ще подобрят доста и доста бързо здравословното положение, без значение какъв е произходът на казуса.

Адвокат Свилена Димитрова все по-често написа тъжби след такива измами. Според нея, закононарушенията в схемата са няколко – от корист с персонални данни, през нарушени права на интелектуална благосъстоятелност до накърняване на положителното име.

„ Винаги е належащо да достигнем до създател на тези действия и тук стигаме до панамската връзка. Не е невероятно да се стигне до сдружението, което получава тази сума в последна сметка. Обикновено те работят с куриерски компании, които с натрапен платеж доставят продуктите и събират парите. Добре са си замаскирали следите”, изяснява юрист Димитрова.

Потребителите също мъчно могат да получат парите си назад и да върнат подправените артикули, закупени, откакто са се доверили на подправените реклами с обичани техни лица от малкия екран, киното или музиката.

След Национална агенция за приходите - Нова машинация с онлайн банкирането

„ Жертва на тази скица са и потребителите, чиито права също са накърнени, тъй като те са подведени от тази недобросъвестна информация и вземат решения за извършване на покупки въз основа на сходен вид незаконни действия. Те би трябвало да внимават, когато виждат нелогични поддържа на артикули, които не подхождат на имиджа на лицето, което сякаш ги показва, и да бъдат самите те гаранция, че ще се спрат тези злоупотреби”, счита юрист Димитрова.

Наближават дните за най-голямото извършване на покупки, а търговците към този момент започнаха да „ заливат” клиентите с обещания за разпродажби и големи понижения.

В месеца на Черния петък потребителите са атакувани и с подправени реклами на продукти-менте с лицата на известни артисти, водещи и артисти. Схемата съществува от 1-2 години, само че става извънредно известна в дни на интензивно извършване на покупки.

Обещания за неповторими резултати в къси периоди притеглят вниманието на Диляна преди месец. Магическите свойства на продукта, съгласно рекламата във Фейсбук, са обезпечени от известна манекенка.

„ Обещаваха бързо и несъмнено избелване на зъбите, а в действителност купих продукта и няма никаква разлика”, споделя Диляна Василева.

Затова и когато преди дни попада на следващата реклама в интернет с гръмки обещания за неповторими резултати - не бърза с покупките. Този път предлагат крем срещу бръчки. И то на промоция.

„ В последна сметка, като се замисля, тази персона нито би употребила този артикул, нито би го рекламирала. Веднага се усетих, че това са подправени реклами. Всички реклами са с обещания за бързи резултати, а в действителност – истината е друга”, разяснява Диляна Василева.

Измамни реклами безусловно заливат обществените мрежи. Според специалисти схемата, при която измамниците употребяват лица на известни персони, е извънредно известна и ефикасна тъкмо сега- преди Черния петък.

„ Взима се фотография, скрийншот – от репортаж, от присъединяване на дадената известна персона, и сякаш популяризира даден артикул. По този метод този артикул получава легитимност и хората са склонни да се доверят на тази реклама, тъй като към този момент са се доверили и познават дадената известна личност”, изяснява Любомир Тулев, специалист по откриване на онлайн измами.

За сайтовете-фантоми и подправените реклами преди Черния петък - денят на огромното извършване на покупки, споделя Георги Георгиев в „ На твоя страна”.

Прогнозно, към 28 % от потребителите се чака да се възползват от офертите на Черния петък онлайн. Затова и подправени уеб сайтове ще ни нападат в дните към 29 ноември интензивно. Те се основават безусловно дни преди дейното извършване на покупки. И имат къс живот.

„ Много добре дублират истинските уеб сайтове – по лого, по визия, по тематики, банери. Трудно се отсява подправения от същинския сайт”, изяснява Тулов.

При тях заканите са доста повече. Не единствено не получаваме поръчаната стока, само че и ставаме жертва на фишинг машинация.

„ Номерът на кредитни и дебитни карти, имейли, имена – няма да доближат до формалния търговец, а в ръцете на хакер, който в следствие би могъл да подреди транзакция в твой ущърб и да ви ощети финансово”, счита специалистът по откриване на онлайн измами Любомир Тулев.

От опит към този момент знаем, че клопки по време на Черния петък ще ни дебнат и в комерсиалната мрежа. И най-много, в случай че се доверяваме на проценти, а не на действителната цена.

За какво да внимаваме по време на "Черния петък "

Голям растеж на подправените онлайн магазини

„ Нека тези огромни проценти, които ще бъдат сложени на витрините, да не подлъгват сами по себе си, тъй като е нелоялна процедура. Ако вие сложите бомбастичния % на витрината, а вътре от целия подбор в магазина продавате единствено 5 артикули с този % – от 70 % например”, изясни Димитър Маргаритов – ръководител на КЗП.

Търговците имат своето опрощение.

„ Ако е акция, както е Черният петък, не е наложително да има остаряла и нова цена на етикета. Задължително е да се отбелязя понижението на съответните артикули като знак и да участва интервала на намалението”, изясни Ира Христова – маркетинг специалист в търговски обект.

Така обаче ще се наложи да извадим калкулатора, с цел да пресметнем какъв брой тъкмо ще спестим с понижението, с цел да не бъдем заблудени.

„ Потребителят би трябвало да види действителната цена, да види понижението и да сметне какъв брой ще му излезе на касата. Не би трябвало да се заблуди, тъй като математиката е ясна. Нашите клиенти ревизират цените, идват всеки ден и по-късно, когато имаме акция като Черния петък, те могат да видят действителната цена и съответното понижение, което ще им предложим”, изясни Ира Христова.

Тази година в разпродажбите ще се включат 43 % от българите. Очакванията са всеки от тях да похарчи приблизително 419 лева по време на огромното извършване на покупки – главно за сред 3 и 7 артикули. Най-много още веднъж ще се купуват облекла и техника. Намаленията приблизително ще доближат 49 % от цената, с което ще си спестим към 430 лева, сочат предварителните прогнози.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР