България вече загуби шанс за първите две места в групата

...
България вече загуби шанс за първите две места в групата
Коментари Харесай

Сметките сочат: Стискаме палци за Чехия в групата ни

България към този момент загуби късмет за първите две места в групата си в евроквалификациите, по тази причина Попето и компания ще се надяват на класиране през шампионата Лига на нациите. Нашият тим се показа добре предходната есен и е със статута на първа запаса в Лига С.

Това съвсем ни подсигурява, че ще получим още един късмет за класиране на Евро 2020 през пролетта, написа "Тема спорт ". Аритметиката е много сложна за пояснение, само че пред България, най-общо казано, има два разновидността за класиране на бараж.

Първият е да заемем мястото на плейофите на Шотландия, Финландия, Норвегия или Сърбия, в случай че някой от тях се класира непосредствено за Евро 2020. Засега най-големи шансове за това имат финландците. Но в случай че никой от тях не се класира, България най-вероятно ще играе за класиране на Евро 2020 с тимове от по-горната Лига Б.

Условието е най-малко 9 от 12 страни във въпросната Лига Б да завоюват евроквота през квалификациите. Един от тях може да са чехите и тук към този момент идват сметките. Казано с други думи, България има по-голяма изгода Чехия да завоюва второто място в нашата група.

Ако се класират, футболистите на Ярослав Шилхави ще освободят едно от местата за баражите. В същото време Косово е в по-долна лига от "трикольорите ", тъй че нямаме изгода този тим да измести чехите от второто място в сегашните евроквалификации.

Така последното ни домакинство в групата против Чехия през ноември може да се окаже решаващо за упоритостите ни, макар че няма да имаме никакви шансове да се доберем до една от първите две позиции. И да ударим едно рамо на Чехия, в случай че се наложи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР