България Вдигат минималната заплата, за какво дават 161 млн. лв.

...
България Вдигат минималната заплата, за какво дават 161 млн. лв.
Коментари Харесай

Вдигат минималната заплата, за какво дават 161 млн. лв.

България Вдигат минималната заплата, защо дават 161 млн. лева Тол таксите за всеобщия тежкотоварен трафик - на товарните коли с тегло сред 3,5 тона и до 12 тона, ще са от 4 до 7 ст. на километър  Николай Киров 18 декември 2019, 17:27  Вдигат минималната заплата, защо дават 161 млн. лева Източник: БГНЕС

България дава 1,9 млн. лева за Западните Балкани, Украйна и Грузия.

Правителството в сряда утвърди безплатна финансова помощ по линия на формалната помощ за развиване за Република Сърбия, Република Северна Македония, Босна и Херцеговина, Косово, Република Албания, Черна гора, Украйна и Грузия. България ще финансира 35 плана на обща стойност 1 929 758 лева

Те са ориентирани към повишение качеството на образованието и гарантиране на еднакъв достъп в изискванията на мултикултурна среда, поддръжка за по-качествено опазване на здравето, в това число и за деца с увреждания, подкрепяне на демокрацията и построяването на интензивно гражданско общество посредством поощряване на младежите на районно равнище.

Финансирането ще бъде обезпечено от бюджета на Министерство на външните работи, предопределен за публична помощ за развиване и филантропична помощ

На днешното съвещание на Министерски съвет беше взето и решение за разпределяне на 161 млн. лева за ремонт на учебни заведения, пътища, храмове и ВУЗ-ве.

Министерският съвет утвърди спомагателни разноски за 2019 година по бюджетите на редица общини и по бюджетите на Министерския съвет, Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “ и Русенския университет „ Ангел Кънчев “ посредством Министерството на образованието и науката, и на Министерството на здравеопазването в общ размер на 161 млн. лева

Одобрените разноски по бюджета на Министерския съвет за 2019 година са в размер на 21,4 млн. лева за ремонт на Бачковския манастир, постройката на Старото гръцко учебно заведение, гр. Пловдив, манастирския комплекс „ Св. Йоан Предтеча “, гр. Кърджали и за създаване на Граничен контролно-пропускателен пункт „ Рудозем - Ксанти “ и подходен път.

Осигуряват се спомагателни средства в общ размер от 3,4 млн. лева по бюджетите на двата университета и на Министерството на здравеопазването за реализирането на значими за тяхната активност обекти.

Предоставят се спомагателни прехвърляния по бюджетите на общини в общ размер 136,2 млн. лв.. Средствата се дават целево за осъществяване на редица инфраструктурни планове в областта на обществената и техническата инфраструктура.

Правителството също взе решение наемите на държавни парцели към този момент да се дефинират по пазарни цени.

Наемните цени на парцели - държавна благосъстоятелност да се дефинират на база оценка, осъществена от самостоятелен оценител, отчитаща изискванията на съответния пазар и съобразена с признатите по реда на Закона за самостоятелните оценители стандарти за оценяване. Това планува утвърждения през днешния ден от държавното управление Проект на Постановление за изменение и допълнение на Правилника за използване на Закона за държавната благосъстоятелност. С препоръчаните промени се цели по-добра отбрана на държавния и публичния интерес.

В наредбите на Правилника за използване на Закона за държавната благосъстоятелност е записано категорично, че партиите не могат да употребяват държавния парцел за осъществяване на икономическа активност, нито да ги отдават чартърен или да ги преотстъпват за прилагане. От партийното управление ще би трябвало да заявяват, че разполагат с нужния финансов запас за стопанисването на парцела. Партиите ще заплащат налог недвижими парцели и такса битови боклуци за парцела, всички експлоатационни разноски, както и тези за настоящи ремонти и поправки.

При неплащане на разноските повече от три месеца, както и когато партията престане да дава отговор на условията на Закона за политическите партии, договорът се приключва.

Кабинетът одобри и план на Закон за изменение и допълнение на Закона за автомобилните транспорти.

Промените ще доведат до понижаване на превозвачите, които не дават отговор на изискванията за определяне, така наречен „ пощенски кутии “. Въвеждат се спомагателни условия за практикуване на по-ефективен надзор върху превозвачите и ограничения за ограничение на фиктивната регистрация.

Облекчават се изискванията за осъществяването на профилиран транспорт и транспорт на пасажери по постоянни автобусни линии с дължина на маршрута до 30 км., посредством отпадане на условието за наложително съоръжение с предпазни колани за МПС от категории М2 и М3, клас А и клас I, както и от категории М2 и М3, клас В и клас II, с които се правят тези транспорти, като се изключи профилираните транспорти на деца и/или възпитаници.

Регламентират се разпоредбите за придвижването по пътищата с самостоятелни електрически транспортни средства посредством промени и допълнения в Закона за придвижването по пътищата, с които се цели да бъдат уредени най-неотложните въпроси в тази област. С измененията се вкарва легалната формулировка на понятието „ самостоятелни електрически транспортни средства “. Определят се условията за защитните средства при тяхната приложимост, както и местата, на които е позволено напредването им, оптимално допустимата скорост на придвижване и минималната възраст за техните водачи.

Създават се условия за ограничение на опциите за осъществяване на нерегламентиран транспорт посредством повишение качеството на осъществяваната контролна и админстративнонаказателна действия. Разширява се обсегът на нарушаванията, за които се ползват насилствени административни ограничения. Въвежда се и условие транспортни средства от категории М2 и М3, които са предопределени за транспорт на повече от 8 пасажери и транспортните средства от категория N3, които са предопределени за транспорт на тежки товари, да се записват единствено от юридически лица, еднолични търговци или физически лица, регистрирани като аграрни стопани.

Намалява се административната тежест на лицата, осъществяващи таксиметрова активност посредством основаването на обединен обществен таксиметров указател.

Регламентират се транспортите с атракционна цел и се основава условия за осъществяването на надзор на тази активност.

Регламентират се транспортите на развалени пътни транспортни средства. така наречен „ Пътна помощ “, като се вкарват механически условия към транспортните средства за осъществяване на активността и условия към водачите, които правят транспорта.

Тол таксите за всеобщия тежкотоварен трафик - на товарните коли с тегло сред 3,5 тона и до 12 тона, ще са от 4 до 7 ст. на километър , според от емисионния клас на транспортното средство. Цените на е-винетките за всички категории пътни транспортни средства остават непроменени. Уикенд винетката за леки коли е 10 лева, седмична - за 15 лева, месечна - за 30 лева, тримесечна - за 54 лева или годишна - за 97 лева

Камионите и рейсовете с обща механически позволена оптималната маса над 3,5 т ще продължат да употребяват е-винетка до въвеждането на тол системата, не по-късно от 1 март 2020 година

Кабинетът също по този начин изиска от Конституционния съд да разтълкува какво е „ дейно следствие “ против основния прокуор

Повод за тълкувателното запитване, което следва да бъде импортирано, са отправените рекомендации от самостоятелния механически разбор на Прокуратурата на Република България за нуждата от правене на ефикасен механизъм за следствие против основния прокурор.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: държавно управление .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Как да проверим лъжат ли ни в сметката за парно  1 Въведоха патентен налог за АirBnb и Booking парцелите  1 Изпращаме 2019 година като най-бедните в Европейски Съюз  1 Има ли шефове на лечебни заведения с 100 000 лв. заплата --> Пaрите ни  Как да проверим лъжат ли ни в сметката за парно Как да проверим лъжат ли ни в сметката за парно  Въведоха патентен налог за АirBnb и Booking парцелите Въведоха патентен налог за АirBnb и Booking парцелите  Изпращаме 2019 година като най-бедните в Европейски Съюз Изпращаме 2019 година като най-бедните в Европейски Съюз  Има ли шефове на лечебни заведения с 100 000 лв. заплата Има ли шефове на лечебни заведения с 100 000 лв. заплата Не пропускай  Шофьор рита различен, пречи му Шофьор рита различен, пречи му  <br> Мръсен въздух и мъгли в сряда, вижте къде <br>
Мръсен въздух и мъгли в сряда, вижте къде
 <br> Тоалетите, с които <strong> Кейт Мидълтън </strong> впечатли през 2019 година <br>
Тоалетите, с които Кейт Мидълтън впечатли през 2019 година
 <br> <strong> Хемингуей </strong> предлага: <strong> Книгите </strong>, които да прочетем <br>
Хемингуей предлага: Книгите , които да прочетем
Последни  Вдигат минималната заплата, защо дават 161 млн. лева Вдигат минималната заплата, защо дават 161 млн. лева  Перник е пред бедствено състояние Перник е пред бедствено състояние  Празнична магия с Деня на Дисни на 26 декември по NOVA Празнична магия с Деня на Дисни на 26 декември по NOVA  Паметник на Капитан Петко челник беше открит в Алеята на бележитите българи в Борисовата градина в София. Тази година се означават 175 години от рождението на изтъкнатия бунтовник и бранител на тракийската идея. Откриха монумент на Капитан Петко челник  <p><strong>Най-кървавият</strong> протест в <strong>САЩ,&nbsp;</strong>откриха <strong>масови гробове</strong></p> Най-кървавият протест в Съединени американски щати, откриха всеобщи гробове  Първи конфликт на върха на Европейски Съюз в интерес на България Първи конфликт на върха на Европейски Съюз в интерес на България  <p>Tesla бие BMW (и не само) по продажби в САЩ</p> Tesla бие BMW (и не само) по продажби в Съединени американски щати  <p>Какво прави <strong>оргазмът</strong> с тялото ни</p> Какво прави оргазмът с тялото ни  Отрова във въздуха в 12 града Отрова във въздуха в 12 града  Руски военачалник: НАТО се готви за война Руски военачалник: НАТО се готви за война  <p><span style= Скалата с трогателни думи към щерка си  Работодатели и бизнес на среща с Борисов Работодатели и бизнес на среща с Борисов  Нено Димов Димов: Не сме разрешавали вноса на италиански отпадък  Хиляди галактики от ранните години на Вселената Учени снимаха хиляди галактики от ранната Вселена  Ивет Лалова Ивет Лалова свети с луксозна рокля в царския замък  Офанзивата в Ардените Последната борба на Хитлер  Българин във финансов скандал в Австрия с някогашна евродепутатка Българин във финансов скандал в Австрия с някогашна...  <p>Как <strong>да спортувате</strong>, когато нямате&nbsp;<strong>никакво желание</strong></p> Как да спортувате, когато нямате никакво предпочитание  Има ли шеф на болница със 100 000 лева заплата Има ли шеф на болница със 100 000 лева заплата  <p>Откриха натрупа на 15-годишно момче в София</p> Откриха натрупа на 15-годишно момче в София Всичко от през днешния ден Виц на деня Влиза Вуте в кръчмата и вижда Нане на бара.- Здрасти, Нане… чакай да си поръчам една огромна, преди да се е почнало… Поръчва Вуте и… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Любовниците от Аушвиц: историята, която трогна света  Френско списание от 30-те: София съвсем не е балкански град  Маги Джанаварова за „ Маскираният артист “: Най-много ме разсмя съмнение, че съм Геро Най-много ме разсмя догатката...  Българката, която направи интериора на най-мъжкия Mercedes  Хиляди българи се сбогуваха с великите Deep Purple  Непризнатият, непокорният, неспокойният. Вапцаров Водещи вести  Първи конфликт на върха на Европейски Съюз в интерес на България Първи конфликт на върха на Европейски Съюз в интерес на България  Отрова във въздуха в 12 града Отрова във въздуха в 12 града  <p>Откриха натрупа на 15-годишно момче в София</p> Откриха натрупа на 15-годишно момче в София  Руски военачалник: НАТО се готви за война Руски военачалник: НАТО се готви за война  <p><strong>Най-кървавият</strong> протест в <strong>САЩ,&nbsp;</strong>откриха <strong>масови гробове</strong></p> Най-кървавият протест в Съединени американски щати, откриха всеобщи гробове  <p>Вижте <strong>луксозния дом</strong> на Джино Бианкалана в <strong>&quot;Бояна&quot;</strong></p>
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР