България умишлено бави изграждането на газопровода Турски поток на своя

...
България умишлено бави изграждането на газопровода Турски поток на своя
Коментари Харесай

Путин: България умишлено бави изграждането на Турски поток на своя територия

 България съзнателно бави построяването на газопровода " Турски поток " на своя територия. Това съобщи съветският президент Владимир Путин. В Сочи, където се среща със сръбския си сътрудник Александър Вучич, Путин сподели, че Русия може да откри способи да заобиколи България " през Южна Европа ", в случай че е належащо.

Часове по-рано Вучич изясни, че Сърбия съвсем е построила своя сектор от плана, който се появи като опция на незавършения " Южен поток ". Путин удостовери, че 81% от сръбския сектор са построени и че завършването е въпрос на " околните седмици ", оповестява ТАСС, представена от " Дневник ".

По-рано тази година шефът на " Газпром " Алексей Милер удостовери, че България е първата (след Турция) страна, през която газопроводът ще минава на път за Централна Европа, и ще продължава в Сърбия и Унгария. Гръцкият маршрут се смяташе за опция.

По време на диалога с Вучич Путин е добавил, че е реализирана договореност със сръбския сътрудник за основаване в Сърбия на подземни газови складове с потенциал до 2 милиарда куб. метра. " Убедени сме, че реализацията на тези огромни енергийни планове може удивително да укрепи енергийната сигурност освен на Сърбия, само че и на целия балкански район и на Европа в целокупност. " Вучич към този момент е заявявал, че Сърбия няма да чака България да приключи своята част от трасето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР