България трябва да си постави амбицията да постигне по-висок устойчив

...
България трябва да си постави амбицията да постигне по-висок устойчив
Коментари Харесай

Румен Радев: Трябва да си поставим амбицията за по-висок темп на икономическо развитие

България би трябвало да си сложи упоритостта да реализира по-висок резистентен ритъм на икономическо развиване с доста повече високи технологии и добавена стойност. Това значи предвидима нормативна база, блокиране на лобисткото законодателство, понижаване на административната тежест, с електронно ръководство и дълбока промяна на образованието и науката. Това съобщи президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на, който на гала през днешния ден приветства представителите на българския бизнес, отличени в класацията за 2019 година на „ Капитал “ за стоте най-големите компании у нас.

,,Ако желаеме България да бъде съвременна и демократична страна, в която младите българи да остават, би трябвало да се обединят напъните на всички за необратими публични промени за господство на правото, отбрана на правата на жителите и на правото на собственост'', означи президентът Радев.

Държавният глава добави, че ще се реализира триумф, единствено в случай че публичната сила сега докара до позитивен краен резултат.

Това значи България да бъде демократична страна не от позиция на фасадност на съвременни институции, а да има в действителност работещи институции и то с явен правов ред, разяснява президентът.

Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на акцентира, че не би трябвало разпределянето на публични поръчки и еврофондове да се води от користни ползи, а финансовите и управнически механизми следва да предизвикват свободната конкуренция, инициативността и творчеството на българина и бизнеса.

Подпомагат стопанската система с 1,8 милиарда лева

,,Ако имаме такова ръководство и съвременни закони, ще изведем нашата стопанска система в модерна европейска орбита'', означи Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на.

По думите на президента не трябва задачите на страната ни да се свеждат до превъзмогването на рецесията след ковид, а да се създадат съществени и необратими промени в областта на публичните връзки и на законността.

Нашата стопанска система преди COVID-19 има своите триумфи, само че тя се задъхва от обществената среда. Ако желаеме България да бъде развита в икономическо отношение страна, би трябвало да мислим със напълно други мащаби, в сравнение с преди рецесията, съобщи Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на.

Президентът акцентира също смисъла на дигитализацията, осведомителното предимство и новите технологии за триумф в международната стопанска система.

Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на означи напъните на българския бизнес за развиването на стопанската система и откриването на вероятности пред младите българи. Президентът приветства и достиженията на най-големите наши компания за приноса им към брутния вътрешен артикул на страната, трудовата претовареност, въвеждането на нови технологии и дял от българския експорт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР