България трябва да направи всичко възможно да не участва в

...
България трябва да направи всичко възможно да не участва в
Коментари Харесай

Елена Йончева зове за неутралитет при война НАТО-Русия

България би трябвало да направи всичко допустимо да не взе участие в една бъдеща война сред НАТО и Русия . Това съобщи евродепутатът Елена Йончева в ефира на Българска национална телевизия. От изявленията на българските политици таоставала с усещане, че се приготвяме за това. Според евродепутата обаче въпросът е по какъв начин такава война ще се отрази на страната ни и дали България ще оцелее след нея .

В връзка с новата европейска помощ за Украйна Йончева разяснява, че не е доста ясно защо се дават тези 50 милиарда евро - за филантропична помощ, за възобновяване на страната или за оръжие. Тя посочи, че оръжието не взема решение казуса и би трябвало да се търси спокойно решение, а Европа да е дейна страна в този развой.

" Тази незаконна бежанска вълна няма да ни отмине. Въпросът е по какъв начин ще се оправим ",  заяви Йончева по отношение на казуса с незаконните мигранти в Европейски Съюз и в страната ни.

Тя уточни, че все още се приготвят 9 законопроекта, които ще бъдат в интерес на България и другите страни - външни граници на Евросъюза, които са най-засегнати от досегашния Дъблински правилник.

Евродепутатът уточни, че инспекциите на влизащите незаконно в страните в Европейски Съюз ще бъдат по-сериозни, с по-лесен продан на данни, като по този начин ще се усъвършенства и работата по залавяне на терористи. Ще има и тристранно съглашение за връщане на мигранти. Предвижда се принцип за взаимност за систематизиране на мигрантите в страните в Европейския съюз , с цел да не остават те в страните, които са ги заловили.

Редица страни смятаха, че би трябвало тези мигранти да бъдат наша грижа, сподели още Йончева. По думите й най-малко 30 000 души ще бъдат разселвани годишно в Европейски Съюз, като се изключи интервал на рецесии. Ангажиментът на България планува при напор в Евросъюза да приемем 0.9% от незаконните мигранти. Например въз основа на този принцип при 360 00 души, влезнали незаконно в страните от Европейския съюз, страната ни би трябвало да одобри 3000 души. Ако обаче има напор на незаконни мигранти в България, част от тях ще би трябвало да бъдат признати от други страни в Европейски Съюз.

Елена Йончева уточни още, че новото законодателство ще влезе в действие след 2 години.

Във връзка с идните евроизбори тя разяснява, че след тях ще се усилят десните партии и крайната десница. Запитана дали ще се кандидатира още веднъж за евродепутат Йончева отговори, че работата по плановете, в които взе участие, продължава, само че има още доста време. Към момента тя не води договаряния за присъединяване в съответна листа.

По тематиката за възможен политически план на президента Румен Радев Елена Йончева не навлезе в конкретика, само че означи, че той се употребява с огромно утвърждение, а на избори у нас гласоподават към 30% от хората, което значи, че 70% от българите не са показани политически, тъй че има потребност от нова партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР