България, страна с богата история и жизнена култура, предлага съкровищница

...
България, страна с богата история и жизнена култура, предлага съкровищница
Коментари Харесай

Английски сайт класира пет основни четива у нас

България, страна с богата история и витална просвета, предлага съкровищница от истории, които чакат да бъдат открити, написа Emerging Europe.

За да разберете същински същността на тази очарователна страна, ние изготвихме лист с пет съществени книги от разнообразни създатели, всяка от които дава неповторима позиция към България. Тази сбита сбирка от творби ще ви придвижи във времето, разкривайки пластовете на българското общество, история и обичаи.

Независимо дали сте фен на историята, на литературата или просто сте любопитни за тази очарователна страна, тези книги са наложителни за четене.

„ Кратка история на България “, Р. Д. Крамптън

Потопете се в богатото минало на България с това подробно проучено странствуване из историята на страната - от античните й корени до актуалните й битки и триумфи. Разказът на Крамптън е по едно и също време теоретичен и наличен, което го прави идеално четиво за тези, които желаят да схванат комплицираната обществено-политическа динамичност, оформила България. Силата на книгата се крие в умеенето ѝ да преплете нишките на историята, културата и политиката в един вълнуващ роман, който вдъхва живот на предишното на България.

„ Земя на сенките “, Елизабет Костова

" Земя на сенките " е вълнуващ разказ, който води читателите на вълнуващо странствуване из мрачното минало и динамичното настояще на България. Елизабет Костова майсторски преплита тайнственост, история и културни проучвания в роман, който е колкото под напрежение, толкоз и назидателен. Главната героиня на книгата, Александра, се натъква на тайната история на едно семейство, което я повежда на търсене, разкриващо бурното минало на страната. Живите описания на Костова на българските пейзажи, обичаи и хора вършат тази книга наложително четиво за тези, които желаят да схванат по-добре страната.

„ Под игото “: Иван Вазов: Роман за българската независимост.

Върнете се обратно във времето в края на XIX век с класическия разказ на Иван Вазов. Действието се развива по време на битката на България за самостоятелност от Османската империя, а този вълнуващ роман наблюдава живота на група революционери и тяхната битка за независимост. Живият роман на Вазов и богатото развиване на героите вдъхват живот на смелостта, жертвоготовността и устойчивостта на българския народ през този основен интервал от историята му.

„ Граница “: Капка Касабова: Граница: пътешестване до края на Европа.

Впуснете се в завладяващо странствуване по границата на България с Турция в този дразнещ размисъл пътепис на Капка Касабова. Чрез ярки описания и персонални анекдоти Касабова изследва комплицираната история, културното разнообразие и въздействието на границите върху живота на хората в този район. Книгата „ Граница “ предлага надълбоко схващане на човешкия опит и силата на мястото, което я трансформира в главно четиво за всеки, който желае да разгадае сложността на граничните региони на България.

„ Физика на тъгата “, създател Георги Господинов

Публикуван в началото на български език през 2011 година и преведен на британски от Анджела Родел през 2015 година, този разказ е завладяващо проучване на паметта, идентичността и човешкото положение. Господинов изтъкава картина от истории, като смесва митология, история и персонални анекдоти, с цел да сътвори едно в действителност неповторимо читателско прекарване. Прозата на Господинов е поетична и изразителна, като въвлича читателя в свят, в който границите сред действителността и въображението се размиват. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР