България става все по-атрактивна за чуждестранните туристи. От началото на

...
България става все по-атрактивна за чуждестранните туристи. От началото на
Коментари Харесай

2,5 млн. чужденци са почивали в България за половин година

България става все по-атрактивна за задграничните туристи. От началото на годината до момента близо 2,5 млн. чужденци са почивали у нас, съобщи bTV.

Ако през 2014-та са ни посетили 7 млн. чужденци, то през предходната година са били 9 млн., което прави растеж от 21% за 3 години.

За последните пет месеца най-вече туристи са пристигнали от прилежащите страни – Румъния, Гърция и Турция. Атрактивни сме и за германците, англичаните и французите, където също се вижда забележителен растеж на визитите.

Анна Симова е гид в безвъзмезден пешеходен тур на столицата от 4 години. Много от туристите идват в София без огромни упования, с полетите на нискотарифните самолетни компании.

На чужденците от ден на ден разчитат и заведенията в центъра.

Министерството на туризма изяснява напора с това, че България към този момент е дестинация " четири сезона ". „ Летният туризъм към момента е първа дестинация. След това зимен туризъм, развива се и културно-историческия туризъм ”, уточни Лиляна Арсова от министерството на туризма.

През последните години набират скорост още СПА-туризмът и винено-кулинарните обиколки.

В момента, дружно с останалите страни съседки, се създава и така нататък Балкански маршрут, който да притегля туристите целогодишно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР