България спечели титлата в отборната надпревара на 40-ото Световно първенство

...
България спечели титлата в отборната надпревара на 40-ото Световно първенство
Коментари Харесай

България с отборна световна титла в художествената гимнастика

България завоюва купата в отборната конкуренция на 40-ото Световно състезание по художествена гимнастика, което се организира във Валенсия. Това се случва след 30-годишно спиране.

България събра 330,150 точки, с помощта на Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева, които се състезаваха в самостоятелната конкуренция, както и на отбор дами в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова.

На второ място е Германия (326,350 точки), а на трето Италия (323,850 т.).

Последното ни злато в отборната конкуренция е пред 1993 година и идва още веднъж в Испания. В Аликанте номер 1 стават Мария Петрова, Юлия Байчева и Бранимира Маркова, която понастоящем е основен управител в националния тим.

„ Браво, девойки! Въпреки кошмара при старта през днешния ден успяхте да преодолеете шока и да бъдете безапелационни на топки и ленти. Възкръснахте и се преборихте за този златен орден “,

написа в профила си във Фейсбук Илиана Раева, президент на БФХГ.

България има четири оценки от шампионата във Валенсия, откакто Боряна Калейн взе сребърни медали на финалите на бухалки и на лента, а Стилияна Николова е бронзова медалистка на топка. Ансамбълът позволи съществени неточности, които го оставиха на 14 място в съчетанието на обръчи и на 12 място в многобоя.

По стратегия през днешния ден следва край в многобоя при самостоятелните състезателки, където ще вземат участие Стилияна Петрова и Боряна Калейн. Финалите на обособените уреди при ансаблите са на следващия ден, когато българките ще се показват на три ленти и две топки.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР