България спечели шампионска титла в първия ден на стартиралото на

...
България спечели шампионска титла в първия ден на стартиралото на
Коментари Харесай

Първа шампионска титла за България на Балканиадата по колоездене на писта в Пловдив

България завоюва шампионска купа в първия ден на стартиралото на " Колодрума " в Пловдив Балканското състезание по колоездене на писта за младежи и мъже " Елит ". Извоюва я националът на " Цар Симеон 1898 " Николай Генов, който взе златния орден при мъжете в дисциплината скрач.
20-годишният пловдивчанин приложи отлична тактичност и стигна до успеха със мощен заключителен спринт, като изпревари със сантиметри Огюзхан Тирияки от Турция.
Трети остана различен българин - състезаващият се във френския " Мартиг " Радослав Константинов, който след това прибави и още един бронзов орден в дисциплината " темпови обиколки ", където първото място още веднъж отиде при Огюзхан Тирияки.
Генов изпусна и втора шампионска купа при мъжете в една от най-атрактивните дисциплини " устойчивост посредством елиминиране ", където стана вицешампион.
Златото още веднъж взе Огюзхан Тирияки, само че то беше белязано с дребен скандал, тъй като преди финалния спринт турчинът навлезе в различен кулоар на пистата, което е непозволено, съгласно правилника. Въпреки това, треньорът на Генов - Петър Павлов, съблюдава феърплея като реши да не подава контестация до основния арбитър, макар че имаше цялостно съображение да стори това.
Трети тук остана румънецът Мариуш Петраке.
" Много съм благополучен от шампионската купа на скрач и по едно и също време с това малко отчаян от изпуснатия златен орден на " устойчивост посредством елиминиране ". И в двете дисциплини рискувах, като нападнах в последните метри - в първия случай резервирах задатъка си, само че във втория не съумях, макар че имаше нарушаване на разпоредбите. Тирияки обаче е доста мощен играч ", разяснява Генов.
Златен орден на 200 метра експедитивност изпусна и многократният рекордьор и първенец Мирослав Минчев, който и в двата манша беше изпреварен от мощния румънец Норберт Саво.
Днес Балканиадата продължава, като във втория спортен ден ще бъдат излъчени първенците в пет дисциплини, в това число и обичайния " омниум ". В него българите Николай Генов и Радослав Константинов ще спорят за купата с Огюзхан Тирияки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР