България спазва европейските правила и няма да допуснем политически спекулации

...
България спазва европейските правила и няма да допуснем политически спекулации
Коментари Харесай

Борисов: Няма да допуснем политически спекулации да пречат на ваксинационната кампания у нас

„ България съблюдава европейските правила и няма да допуснем политически спекулации или геостратегически ползи да пречат на имунизационната акция у нас “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Кюстендил. Заедно с него на място бяха министърът на опазването на здравето професор и заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков.

 Бойко Борисов заприказва за връщане на ограниченията Бойко Борисов заприказва за връщане на ограниченията
Трябва да уверим българското общество, че следим обстановката 24 часа в денонощието, тъй като пандемията в света върви на цялостни оборот...
На място той се увери, че локалният метод с използването на противоепидемичните ограничения против COVID-19 дава резултати и разрешава еластичност във връзка с локалния бизнес. „ Никога не сме противопоставяли секторите един на различен, в това число заведенията с образованието. Трудно е, оборотите не са както преди, само че страната интензивно подкрепя със социално-икономическите ограничения 60/40 и 80/20, защото тук са ангажирани доста работни места “, съобщи министър председателят Борисов в Кюстендил, където беседва с ръководителя на Българската асоциацията на заведенията Ричард Алибегов. А кметът на града Петър Паунов изрече признателност към държавното управление за решението за използването на локално равнище на противоепидемичните ограничения .

Министър-председателят Бойко Борисов разгласи, че през идната седмица следва да бъдат разплатени близо 20 000 000 лв. по мярката, осъществена взаимно от Национална агенция за приходите и Министерство на стопанската система, посредством която се компенсира спадът в оборотите на компаниите поради пандемията. Средствата ще доближат до всички компании, които са подали документи и дават отговор на условията. Мярката е на обща стойност 156 000 000 лв., като са подадени 8157 заявки за над 110 000 000 лв.. До този миг са изплатени 64,3 млн. лв. на 5440 компании.  По време на визитата на премиера Борисов в Кюстендил стана ясно, че над 100 000 000 лв. са вложенията в инфраструктурата на града и общината. Ремонтирани са улици, водопроводи, санирани са над 50 жилищни здания. Една от главните задания в Кюстендилско през идващите години ще бъде и построяването на язовир " Кюстендил ", с който ще бъден решен казусът с питейната вода. Ще са нужни към 60 000 000 лв., които ще се провиснал от държавния ВиК холдинг.

 Бойко Борисов прави уволнена от партията на Слави Трифонов лидер на листа в ГЕРБ (ВИДЕО и СНИМКИ) Бойко Борисов прави уволнена от партията на Слави Трифонов лидер на листа в ГЕРБ (ВИДЕО и СНИМКИ)
Бойко Борисов инспектира модернизацията на пътя Видин-Монтана. С него е министърът на районното развиване и благоустройството Петя Ав...
В Кюстендил министър председателят Борисов посети храма „ Успение Богородично “, за чието възобновяване държавното управление отпусна през февруари т.г. над 1 милион лв.. Храмът е на повече от 200 години и е монумент на културата с национално значение. Само през актуалната година кабинетът подкрепя църквите и манастирите в Кюстендилско с повече от 2 милиона лв.. „ Към всички религии би трябвало да се отнасяме с почитание “, уточни Борисов и пое ангажимент джамията в града също да бъде актуализирана. Министър-председателят Бойко Борисов подсети, че на предходното държавно съвещание бяха отпуснати средства и за ремонтни действия в манастирския комплекс „ Рождество Христово “-Шипка. „ Някои доста обичат да вървят един път в годината на Шипка, само че всичко е в съсипия. Сега ние ще го ремонтираме и създадем “ , посочи министър-председателят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР