България ще продължи програмата за настаняването на украинските бежанци, като

...
България ще продължи програмата за настаняването на украинските бежанци, като
Коментари Харесай

Министерският съвет взе извънредно решение за украинските бежанци: Имат 15 дни!

България ще продължи програмата за настаняването на украинските бежанци, като те още веднъж ще бъдат преместени в държавни бази. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев на брифинг в Министерския съвет.

„ Предвидили сме нужните места и благоприятни условия за това. Ще се даде 15-дневен период доникъде на месеца хората, които са настанени в хотели, да бъдат преместени в подобаващи бази. Само България и още две страни – Кипър и Ирландия, дават такава протекция за безграничен интервал. От друга страна желаеме да сме сигурни, че в зимните условия, които предстоят, тези жители ще бъдат настанени в подобаващи места и няма да се постанова преместването им в тежки климатични условия “, сподели министърът.

Министърът на туризма Илин Димитров съобщи, че финансовите средства, които България отделя, са съществени даже на фона на останалите страни членки в Европейски Съюз. Дотук са изплатени близо 523 млн. лева, като 200 млн. от тях са за сметка на бюджета и към 300 млн. лева – по европейски стратегии и фондове, изясни той.

„ Важно е да сме наясно с опциите си. Не оставяме никого на улицата, нуждаещите се от протекция ще бъдат настанени в държавни бази и грижата за тях ще продължи. Искам да благодаря на хотелиерите, които отвориха хотелите си още при първата вълна “, сподели Димитров.

Димитров увери, че всички средства на хотелиерите ще бъдат изплатени, като до края на тази седмица ще бъдат входирани всички безспорни заплащания, които страната е начислила. В рамките на 15 дни хотелиерите ще могат да подадат тъжби, като всяка една то тях ще бъде прегледана.

Той уточни, че има три разновидности, поради които не са били изплатени суми. „ Първият е, в случай че лицето е напуснало хотела и продължава да се води записано там, в случай че е почнало работа и не е съобщило в границите на месец или в случай че е настанено допълнително от един хотел. Има и четвърти проблем – той е софтуерен и е обвързван с декларациите за изхранване “, изясни министърът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР