България ще получи от Европейския съюз 600 млн. евро за

...
България ще получи от Европейския съюз 600 млн. евро за
Коментари Харесай

България ще получи от ЕК над 600 млн. евро за границата с Турция

България ще получ и от Европейския съюз 600 млн. евро за подсилване на границата с Турция. Т ова заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров пред Българска национална телевизия. " От през вчерашния ден имаме писмо от Урсула фон дер Лайен, която ни уведомява, че Европейска комисия е провела заседание за нов стратегически метод към запазване на общата ни външна граница и България се явява приоритет. В нашето направление ще бъдат отделени над 600 млн. евро за подсилване и техническо създаване на нашата граница. Там имаме над 110 км необезпечени механически. Другите 200 км - има и там какво да се направи ", уточни Тодоров.

Парите ще отидат за техника, камери, датчици и коли, разяснява още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

След рекордния мигрантски напън, регистриран през 2022, за първите три месеца на годината има растеж с още 43%.

" Предстои създаване на оперативна група в границите на Европол, с цел да можем по целия маршрут на трафика да обхванем водачи на групировки и към този момент има резултати в това направление " , съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Към момента полицията е заловила превозвачи на мигранти от над 18 националности у нас.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР