България ще плати 250 хиляди долара за домакинството на олимпийската

...
България ще плати 250 хиляди долара за домакинството на олимпийската
Коментари Харесай

Плащаме $250 000 за олимпийската квалификация

България ще заплати 250 хиляди $ за семейството на олимпийската подготовка по волейбол, което страната ни завоюва. Това разгласи министърът на спорта Красен Кралев, наблягайки, че цената е извънредно преференциална, защото в началото наддаването е трябвало да стартира от 500 000 $.

" Получихме информация, че Бразилия може би няма да кандидатства. Затова дадохме оферта на половина по-ниска от тази, която те бяха планували и спечелихме, като съм извънредно удовлетворен, тъй като въпреки всичко половин милион да спестиш не са малко пари ", обясни спортният министър пред bTV.

Play Video

Съперници на България в квалификацията ще бъдат Бразилия, Египет и Пуерто Рико, като единствено спечелилият в групата ще се класира за игрите в Токио през идната година.

" Така имаме опция да опитаме да се преборим с един от най-силните тимове в света Бразилия. Нееднократно сме я побеждавали тук на варненска територия, тъй че аз считам, че имаме своите шансове ", съобщи Кралев.

За последно България победи олимпийския първенец Бразилия във Варна през юни предходната година в Лигата на нациите. Квалификацията ще се организира от 9 до 11 август.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР