България ще ипадне в странна ситуация, ако продължи да настоява

...
България ще ипадне в странна ситуация, ако продължи да настоява
Коментари Харесай

Милен Велчев: Държавата категорично не трябва да участва в сделката за ЧЕЗ

България ще ипадне в странна обстановка, в случай че продължи да упорства да купи ЧЕЗ. Държават е неприятен собственик. Това е потвърдено и образци има доста. Държавата не би трябвало да влиза в стопанската система. Държавата изрично не би трябвало да се намесва и да взе участие в договорката за ЧЕЗ.

Това сподели в утринния блок на БТВ някогашният финансов министър Милен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва интернационалните връзки във ВИИ... към профила. "В ЧЕЗ също има доста устойчиво държавно наличие, което не оказва помощ на нейното ръководство. Ако хвърлите незадълбочен взор на чешката преса, ще разберете какви са проблемите на ЧЕЗ. Чешката страна не ръководи добре тази компания. ЧЕЗ би се справила доста по-добре, в случай че беше една мултинационална компания. Премиерът и финансовият министър схващат доста добре моите причини против присъединяване на страната в тази договорка. Политическият рефлекс на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила постоянно е бил доста мощен и сега той се пробва да спре популистките напъни на част от опозицията. Не би трябвало да има национализация и прекъсване на приватизацията. ЕРП-тата бяха продадени при една доста ясна и чиста процедура. Сделките бяха доста положителни. Категорично услугата, която дават ЕРП-тата, се е подобрила ", съобщи Велчев.

"Не познавам Гинка Върбакова. За първи път чух името й от пресата. Не мога да разясня нищо за нея. Това, че ние не я познаваме, не значи, че тя няма да се оправи добре с ръководството на ЧЕЗ. Не знам дали някой стои зад нея. Възможно е да е получила поддръжката на съществени вложители, които да й оказват доверие. Като цяло, в случай че приказваме за стопанска система, съм удовлетворен от ръководството на държавното управление. Има браншове, в които обаче трябват незабавни промени. Пример за подобен бранш е опазването на здравето ", приключи Велчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР