България ще бъде включена в нова програма за транснационално сътрудничество

...
България ще бъде включена в нова програма за транснационално сътрудничество
Коментари Харесай

България влиза в нова програма за Евро-Средиземноморската зона |

България ще бъде включена в нова стратегия за транснационално съдействие през идващия програмен интервал 2021 – 2027 година

ИНТЕРРЕГ Евро-Средиземноморска зона ще финансира планове за взаимно решение на провокациите за обезпечаване на географската и геополитическата съгласуваност на басейните на Черно море и Средиземно море, заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова. Тя води договарянията с Европейската комисия. 

„ Главна дирекция „ Регионална и селищна политика “ в Европейската комисия удостовери публично, че страната ни е включена с цялата си територия в програмата, сподели още зам.-министър Николова.
Участието в бъдещата стратегия ще даде спомагателни благоприятни условия за определяне на нови интернационалните партньорства с Гърция, Кипър, Италия, Малта, Словения, Хърватска, Албания, Босна и Херцеговина и Черна гора, както и с южните региони на Франция, Испания и Португалия.

До момента транснационални партньорства бяха финансирани главно в региона на Югоизточна Европа.  Конкретните цели и характерните цели на програмата ще бъдат предмет на разискване и ще бъдат определени от взаимна работна група за програмиране с присъединяване на всички страни от района. 

„ Визията на Европейската комисия за Евро-Средиземноморската зона е към съдействие за по-интелигентна, по-зелена, нисковъглеродна Европа, Европа по-близо до жителите и по-добро ръководство на съдействието “, сподели още заместник-регионалният министър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР