България се нарежда на седмо място по производство на велосипеди

...
България се нарежда на седмо място по производство на велосипеди
Коментари Харесай

„Евростат“: България остава голям производител на велосипеди в ЕС

България се подрежда на седмо място по произвеждане на колела в Европейския съюз за 2019 година, падайки от четвъртата позиция през 2018 година

За миналата година в страната са създадени над 520 хиляди бройки.

През 2019 година в Европейски Съюз са били създадени общо 11,4 милиона велосипеда. Най-големите производители са Португалия, Италия, Германия, Полша и Нидерландия. Техният дял от европейското произвеждане е 70%.

След велосипедния взрив в Европа през 2020 година

От началото на пандемията в Европа се следи велосипеден взрив – не толкоз поради опазването на околната среда, а поради опазването от ковид. Много хора избраха този тип превоз, с цел да избегнат затвореното пространство в градския превоз, а и с цел да поспортуват в изискванията на голям брой противоепидемични ограничавания.

Повечето страни членки на съюза започнаха ограничения, с цел да подтикват търсенето на колела, само че и се погрижиха да обезпечат задоволително пространство на възходящия брой велосипедисти. В Берлин и Париж, да вземем за пример, бяха обособени елементи от пътното платно като краткотрайни велоалеи.

Това разреши бързи и евтини промени при положение, че първичните промени не са най-ефективните. Други градове, като Виена, затвориха съществени булеварди за коли и ги предоставиха на пешеходци и велосипедисти.

В България липсваше съществено ограничение на придвижването вътре в градовете поради пандемията. Въпреки това митингите, блокадите и палатковите лагери в София и ред други градове на процедура трансфораха някои от централните улици на в пешеходни.

Минаващите оттова велосипедисти, скейтъри и пешеходци откриват позитивна смяна в спокойствието и чистотата на въздуха в региона. Някои от тях оферират част от краткотрайните промени да се трансфорат в непрекъснати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР