България се дава за пример от всички за навременни, бързи

...
България се дава за пример от всички за навременни, бързи
Коментари Харесай

Борисов: България се дава за пример от всички за навременни, бързи и правилни мерки срещу коронавируса

България се дава за образец от всички за навременни, бързи и верни ограничения. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който взе участие в консултативно съвещание на Европейския съвет по отношение на пандемията от ковид.

„ Взе се решение за затваряне границите на Европейски Съюз с страни от трети страни с някои изключения. Ще продължи придвижването на тировете, които разкарват артикули, товари, храни и лекарства “, съобщи министър председателят.

„ Така, че нашите граничари ще имат още една тежка задания. За разлика от някои европейски страни, които още имат проблеми с незаконната миграция, ние продължаваме да имаме нулева миграция. Споразумението ни с Турция работи. Ние сме доста удовлетворени, че най-малко това натоварване го няма. В другите страни комбинацията сред ковид и незаконни мигранти основава невероятни компликации и неспособност за справяне “, разяснява Борисов

По думите на Борисов една по една всички страни вкараха ограничения като тези, които България вкара от 28 февруари.

„ Много закъснели някои, за това в този момент работят под паника. Някои страни разрушават репутацията на Европейски Съюз “, съобщи министър председателят, визирайки страните, които провокираха огромни блокади по границите си с решенията си да ги затворят за задгранични пасажери.

„ Обещаха ми най-късно до 22:00 ч всички наши сънародници, които непозволено са спрени по границите на Полша, Унгария, Словакия и други, с полицейски конвой да бъдат прекарани по границите на тези страни и да бъдат върнати в България “, сподели още министър председателят.

Според премиера сега има две групи хората, които бедстват. Едните, които се прибират в страната, и други, които като авантюристи са тръгнали на екскурзии

„ Тези, които влязат в страната, и от едната и от другата група, в случай че не желаят да попаднат под ударите на закона, би трябвало неотложно да се приберат в къщи и в идващите 14 дни да не се виждат с околните си. Ако не желаят да съблюдават карантинния интервал и излагат останалите на болестта, ограниченията са ясни. Ще бъде извънредно строги “, разяснява Борисов.

„ Цял хотел на Лъвов мост го слагаме под карантина “, съобщи още министър председателят, говорейки за хотел, в който има доста задгранични туристи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР