България разполага с Национална програма за намаляване на риска от

...
България разполага с Национална програма за намаляване на риска от
Коментари Харесай

Инж. Николов: България разполага с Национална програма за намаляване на риска от бедствия

" България разполага с Национална стратегия за понижаване на риска от бедствия. Тя обаче се нуждае от много съществено финансиране “. Това сподели инж. Николай Николов, някогашен дълготраен шеф на пожарната и в този момент консултант на министъра на вътрешните работи във връзка потопа по Южното Черноморие.

Той посочи, че сходна стратегия изисква десетки години, а не работа ден за ден и милиарди вложения. По думите му за всяка област и община от страната са нужни разнообразни ограничения.

Бившият шеф на пожарната изрече съболезнования на близките на загиналите при наводненията и акцентира, че България не трябва и не може да продължава да бъде пасивна във връзка с такива бедствия.

Относно ранното предизвестие на популацията инж. Николов разяснява пред bTV: " Най-лесно е хората от Министерство на вътрешните работи да натиснат копчето и да предупредят. Мониторингът на място е най-трудният. Изграждат се такива системи, само че няма страна, която да се похвали със 100% построена система “.

Инж. Николов сподели още, че системата BG Alert, която ще ни уведомява за рискове посредством телефона, ще е подготвена до края на годината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР