България Промениха ресора на Мария Габриел Българският еврокомисар ще отговаря

...
България Промениха ресора на Мария Габриел Българският еврокомисар ще отговаря
Коментари Харесай

Промениха ресора на Мария Габриел

България Промениха ресора на Мария Габриел Българският еврокомисар ще дава отговор за младежта, образованието, културата и науката  Виолета Русенова 27 ноември 2019, 16:25  Промениха ресора на Мария Габриел Източник: ЕПА/БГНЕС
есорът на българския еврокомисар Мария Габриел беше уголемен с просвета и просвета. Това стана ясно при нейното показване в Екологичен потенциал от ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен.

Преди гласуването на новия състав на комисията нейният ръководител показа претендентите за еврокомисари с по няколко думи. Когато стигна до Мария Габриел, фон дер Лайен съобщи, че трансформира нейния сектор и българката ще дава отговор с изключение на за младежта и образованието, а също по този начин за науката и културата. Първоначално тя беше комисар за нововъведенията и младежта. 

„ Европа би трябвало да се грижи за нещата, които интересуват европейците. Хората ги е грижа за бъдещето на децата и тяхното общество. Културата и образованието са това, което свързва нашата история с нашето бъдеще. Това ни прави неповторими. Нашата душа, нашата просвета, нашето разнообразие, нашето завещание. И знам, че с Мария Габриел е в сигурни ръце. Ето за какво с наслада оповестявам, че нейното портфолио ще бъде преименувано на комисар по нововъведения, проучвания, просвета, обучение и юноша ”, съобщи Урсула фон дер Лайен.

461 евродепутати гласоподаваха в поддръжка на новата комисия, 157 бяха срещу, а 89 се въздържаха.

Гласуването постави завършек на продължителния развой на асортимент на оферти екип от комисари. Целта му беше да подсигурява, че изпълнителният орган на Европейски Съюз има демократичната легитимност да работи в полза на европейските жители.

Депутатите избраха Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия през юли. От края на септември доникъде на ноември парламентарните комисии проведоха чувания на всеки от претендентите, с цел да преценяват дали е подобаващ за оферти пост.

На 21 ноември водачите на политическите групи и ръководителят на Европарламента Давид Сасоли се съгласиха, че процесът на оценяване е завършил и че Екологичен потенциал е подготвен да организира окончателното пленарно гласоподаване.

Новата комисия ще стартира работа на 1 декември. 

 Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР