България Порожанов отстъпи, земеделците спират протеста Ще бъде назначен ресорен

...
България Порожанов отстъпи, земеделците спират протеста Ще бъде назначен ресорен
Коментари Харесай

Порожанов отстъпи, земеделците спират протеста

България Порожанов отстъпи, земеделците стопират митинга Ще бъде назначен отраслов заместник-министър в бранша „ Плодове и зеленчуци ”  Надежда Неменски 22 април 2019, 17:08  Порожанов отстъпи, земеделците стопират митинга Източник: БГНЕС
инистърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов е поел ангажимент пред протестиращите браншови организации, че ще назначи отраслов заместник-министър в бранша „ Плодове и зеленчуци”. Това заяви самият министър на ексклузивен брифинг.

Изпълнителният шеф на Българската асоциация на организациите на производителите на плодове и зеленчуци Чавдар Маринов съобщи, че

Румен Порожанов приема всичките им претенции като се изключи неговата оставка .

Министър Порожанов посочи, че кандидатурата ще бъде по предложение на сектора. „ Съвместно с биопроизводителите и производителите на плодове и зеленчуци, които бяха измежду главните портестиращи през днешния ден, ще съставим взаимен проект за деяние, с който да подобрим положението на сектора”, сподели земеделският министър.

„ Утре, в 11 ч., ще бъде първата работна среща за „ първи стъпки и съответен диалог по темите”, уточни той. От своя страна протестиращите споделиха, че приключват протестните дейности.

На въпрос

каква ще бъде ориста на противоречивата разпоредба 5 ,

която директно визира биопроизводителите, Порожанов изясни, че се е съобразил с настояването им да не се лишава лиценза на производителя при еднократно нарушаване. „ Що се отнася до броя на пробите, обаче, ще обмислим нещата”, разяснява той.

„ Темата за отговорните ще уточвяваме. Съгласен съм с констатацията, че ведомството има потребност от спомагателен административен потенциал. Темата е отворена, в случай че има отговорен, ще си понесе последствията”, сподели още министър Порожанов.

Той дефинира днешната среща – диалог като настоятелен и градивен. „ Те са загрижени за бранша, тъй като мислят, че не му се обръща задоволително внимание и аз ги разбирам”, уточни още земеделският министър.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР