България отива на предсрочни избори, тъй като преговорите на ГЕРБ

...
България отива на предсрочни избори, тъй като преговорите на ГЕРБ
Коментари Харесай

Преговорите за правителство са се проварили, отиваме на нови избори?

България отива на предварителни избори, защото договарянията на ГЕРБ и ПП-ДБ за сформиране на държавно управление са пропаднали. Разговорите са завършили доскоро, а до минути неуспехът би трябвало да бъде разгласен публично.

Цял ден в неделя са се водили договаряния по разновидностите за сформиране на ново държавно управление. Първоначално, ПП-ДБ са отказали контрактувани досега квоти за министри на ГЕРБ и всякаква опция партията на Бойко Борисов да има повече от едно министерско кресло.

След това е било отказано и подписването на съдружно съглашение, като от самото начало ПП-ДБ са упорствали да се приказва единствено и само за регулаторите. При разискването на имена за министри от ГЕРБ предложенията са били атакувани персонално.

Финално от партията на Бойко Борисов предложили да не се договаря сега ново държавно управление или съглашение, а да се извърши в началото контрактуваната ротация - Мария Габриел става министър председател, а Николай Денков - вицепремиер. И това е било отказано, написа " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР