България остана на крачка от втора победа на Европейското първенство

...
България остана на крачка от втора победа на Европейското първенство
Коментари Харесай

Слаба последна част лиши България от втора победа на Европейското по баскетбол на колички

България остана на крачка от втора победа на Европейското състезание по баскетбол на колички, Дивизия " B " и " C " в Сараево.

Момчетата ни отстъпиха над мощния отбор на Сърбия с 46:53 като единствено по-слабата трета четвърт им коства триумфа. Българите бяха по-добрият тим на терена през първото полувреме, само че след 3:14 в третия интервал не съумяха да наваксат изоставането си в последната част.

Отново страховит мач изигра Георги Иванов, който приключи с 22 точки. Той добави и 8 битки и 5 асистенции. 6 точки осъществя Персиян Еленков, а по 5 – Стюарт Олсен и Мартин Иванов.

Треньорът на отбора ни Владимир Искров разяснява представянето на отбора ни след достойното показване против Португалия нощес по следния метод:

„ Днес загубихме от Португалия с 30:41. Искам единствено да напомня, че през 2019 загубихме от същия тим с повече от 50 точки разлика. За това време успяхме да подобрим доста аспекти на играта си. Самите състезатели развиха личностни качества скъпи за всеки тим. Зная, че процесът на израстване на тима ни е дълъг и комплициран, тъй като е сложен, а и в баскетбола на колички всичко е съобразено с физическите дефицити на състезателите. Загубата ни учи да разбираме все по-добре смисъла на думите България, тим, екип, има вяра, неизменност, себераздване, битка, централизация, поддръжка. И от ден на ден започваме да желаеме, а щом желаеме ще получаваме, тъй като никой не може да ни даде, това което можем да си вземем. Благодаря, на тима и на треньора Антонио Куляндро за днешния мач и дано в утрешния сме още по-силни! “, съобщи Искров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР