България очаква възможно най-скоро да се активира споразумението за доставки

...
България очаква възможно най-скоро да се активира споразумението за доставки
Коментари Харесай

Очакваме природен газ от Египет

България чака допустимо най-скоро да се задейства съглашението за доставки на природен газ от Египет. Това е декларирал българският министър на енергетиката Росен Христов пред египетския ежедневник " Дейлинюзиджипт ", представен от Българска телеграфна агенция.
Страната ни чака окончателните елементи от страна на Египет, свързани с сключване на съглашението. Властите в София се стремят да засилят съдействието си с Кайро в областта на енергетиката, е добавил министър Христов в коридорите на 27-та Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата, която се организира в египетския курорт Шарм ел Шейх.
Миналия месец България и Египет подписаха меморандум за съгласие за доставки на полутечен природен газ. Тогава българският енергиен министър изрази желанието на страната ни Египет да бъде един от значимите източници на газ, който да задоволи част от потреблението на България, на фона на забележителните исторически връзки и желанието за разширение на съдействието сред двете страни, изключително в региона на енергийните доставки, напомня египетското издание.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР