България неслучайно е най-изостаналата страна в ЕС и причините могат

...
България неслучайно е най-изостаналата страна в ЕС и причините могат
Коментари Харесай

Евробарометър: Почти половината българи не разбират демокрацията, свободата на словото и поуките на историята

България неслучайно е най-изостаналата страна в Европейски Съюз и аргументите могат да се открият в допитванията до популацията.

Липсата на ценностна ориентировка води страната към обърканост и неустойчивост.

От нападението на Русия против Украйна тази седмица се навършват четири месеца и макар невижданото единогласие в Европейски Съюз за налагането на поредност от наказания и подкрепяне на Украйна, в това число с въоръжение, за съвсем половината от българите това не значи отбрана на европейските полезности. Няма по-слаб резултат за тази оценка измежду 27-те страни членки, съобщи.

Всъщност, става известно, че българите доста по-малко от междинния индикатор за съюза - от време на време в пъти - свързват Европейски Съюз с избрани полезности на демокрацията. Две трети или повече постоянно споделят, че такива има по целия свят. Това най-вероятно значи, че мнозина не считат, че опълчването на Русия е отбрана на неща като мир, независимост на мнението, почитание към историята и поуките от нея и други

Според YouGov близо половината българи имат вяра, че НАТО носи виновност за войната - тук.

В България минимум в Европейски Съюз (70%) считат, че войната в Украйна е опасност за сигурността на Европейски Съюз и минимум (54%) поддържат развиването на обща европейска политика в защитата и сигурността. Почти половината не считат, че за защита в Европейски Съюз би трябвало да се влагат повече средства.

За сметка на това, до момента в който в Европа бушува най-голямата война от над 70 години, българите не престават да чакат от Европейски Съюз да им оказва помощ за справяне с икономическата обстановка, равностойни на европейските условия за работа и битка с безработицата.

Това демонстрират данните от изследване Евробарометър, извършено сред 19 април и 16 май измежду повече от 26 500 души над 15-годишна възраст във всичките страни членки на Европейския съюз. То е дело на организация Kantar Public по поръчка на Европейската комисия.

 Продължение в
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР