България не подкрепя използването на касетъчни бомби, но не може

...
България не подкрепя използването на касетъчни бомби, но не може
Коментари Харесай

Николай Денков: България не подкрепя използването на касетъчни бомби, но не осъжда Украйна

България не поддържа потреблението на касетъчни бомби, само че не може да осъди Украйна, че желае да ги употребява откакто и Русия прави това, сподели министър председателят. От Вилнюс Николай Денков разяснява и декларацията на НАТО във връзка с бъдещото участие на Украйна.

Украйна ще стане член на НАТО когато това е допустимо, разяснява министър председателят Николай Денков:

" Пълната покана я има в официалното съобщение, само че то е под тези две условия. Трябва да бъдат изпълнени тези две условия за приемане в НАТО, както към всяка друга страна и че би трябвало да са съгласни членовете на НАТО ".

България не поддържа потреблението на касетъчни бомби. Това сподели Николай Денков, уточнявайки позицията си, направена в изявление за телевизия " Скай Нюз " по-рано през днешния ден:

" За страдание Русия освен, че не е подписала това съглашение, тя употребява редовно касетъчни бомби във войната с Украйна. Така че смисълът на диалога беше, че те се употребяват към този момент на фронтовата линия и оттова няма по какъв начин да упрекваме Украйна, че търси също решение без ние да поддържаме тяхното потребление. Има война, едната страна ги употребява. Няма по какъв начин да осъдим Украйна, че желае да ги употребява ".

По мотив рецензиите на президента и дали се разпознава измежду политиците, които не пазят националния интерес във връзка с визитата на украинския президент Володимир Зеленски у нас, министър председателят Денков сподели:

" Институциите би трябвало да си приказваме като институции. Всеки би трябвало да си прави работата. Това, което мога да кажа, че всяко едно мое решение го вземам по съвест и то има една единствена цел и то е да обезпечи отбрана на страната от всеки един риск, който се появява към нас. Първият въпрос е за какво президентът Зеленски не се е обадил на президента Радев.Това е въпросът, на който някой би трябвало да си отговори. Това, което знам аз, е, че когато беше подложен въпросът, че можем да създадем среща в България, имаше значими аргументи за нея, тези два документа, които подписахме и другите срещи, аз несъмнено споделих, че на драго сърце ще бъда негов хазаин. Тези полемики постоянно са двустранни, по този начин,че желанието ни да създадем среща, несъмнено би трябвало да е взаимно ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР