България не е мишена за Русия, защото на нейна територия

...
България не е мишена за Русия, защото на нейна територия
Коментари Харесай

Посланик Митрофанова: България не е мишена за Русия

България не е цел за Русия, тъй като на нейна територия не са ситуирани стратегически оръжия. Това съобщи посланикът на Русия Елеонора Митрофанова пред Нова телевизия. Тя акцентира, че всевъзможни военни бази, които заплашват съветската сигурност, към този момент са цели. „ Ако в България бъдат ситуирани военни бази и стратегически оръжия, тогава вие бихте се трансформирали в цел. Такива няма. Вие не сте цел и вярно държавното управление ви не се изрича внезапно “, акцентира дипломат Митрофанова. Тя акцентира, че нито един човек в Русия не би споделил, че България е зложелател. Според нея би трябвало да се придържаме към тази позитивна позиция.

„ Прекият въпрос е обвързван с нервността, която се нагнетява в медиите, че Русия е събрала сили и по секрети пътеки се промъква към Украйна. Украинският президент към този момент сподели, че не вижда никаква опасност, секретарят на съвета по сигурността на Украйна счита, че няма заплаха. Но все пак Съединени американски щати и Англия, на първо място НАТО, интензивно въоръжават Украйна, предават смъртоносно оръжие - нещо, което е извънредно небезопасно за в бъдеще ”. Това сподели посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова в извънреден коментар пред NOVA за ескалацията на напрежението и информациите, че страната се готви да нападне Украйна. По думите ѝ, някой се пробва да предизвика, в случай че не война, то някакви военни дейности, след което може да има „ доста съществени наказания ”.
 
„ Русия счита за неприемлива даже мисълта за война с Украйна. Бих желала да обясня на жителите на България, че не става въпрос въобще за Украйна. Става въпрос за построяването на европейска система за сигурност. Украйна се употребява като претекст за напъване на ситуацията и в случай че разгледате историята – и вие, и европейците отлично знаете, че Украйна и Грузия бяха една алена линия за съветската федерация, след която последва този отговор ”, разяснява още съветският дипломат у нас.
 
„ Важно е да се сложи главният въпрос – защо ни е на нас Украйна? За какво ни би трябвало да стартираме война против Украйна? Какъв е смисълът? Какви задания ще решим с тази война? Никакви задания не решаваме. Украйна е наш комшия. Ние би трябвало да живеем спокойно с тях. Какво може да стане съгласно мен през днешния ден? Може да стане някаква провокация. Провокация във връзка с Донецка и Луганска република ”, добави Митрофанова.
 
„ Ние сме против участието на Украйна във неприятелски на Русия блок. Затова - това е една проява на мощ, с цел да се успокоят тези, които биха желали да предизвикат нещо в Украйна ”, безапелационна е дипломат Митрофанова.
 
„ Аз желая да поясня какво значи това връщане към границите от 1997 година Не става въпрос страните, които са влезнали в НАТО след 97-а година да излязат от НАТО. Става дума за извеждането на военните контингенти, бази и стратегическите оръжия на територията, лимитирана от 97-ма година. Не става въпрос за България въобще, тъй като в този момент няма нито бази, нито стратегически настъпателни оръжия ”, уточни съветският дипломат у нас. 
 
„ Румъния ненапълно е наранена от това безспорно, по тази причина става въпрос само за това, а не България да напусне НАТО или Румъния да напусне НАТО, несъмнено това е ваше суверенно право и това право апропо е записано в хартата – всяка страна има правото да избира алианса за гарантиране на сигурността ѝ ”, съобщи още дипломат Митрофанова.
 
Целия диалог вижте във видеото
 

 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР