България направи отлична победа над Япония на световното първенство в

...
България направи отлична победа над Япония на световното първенство в
Коментари Харесай

Младите волейболисти надвиха Япония на Световното

България направи отлична победа над Япония на международното състезание в Аржентина за мъже под 19 години. Нашите съкрушиха „ самураите " с 3:1 (34:32, 26:24, 22:25, 25:21). Благодарение на успеха България е на трето място в класирането след Франция и Словения.

От самото начало мачът предразполагаше към драма. Първият гейм потегли точка за точка и по този начин ходя до края. Никой от противниците не можеше да вземе сериозна преднина. И най-логичното – стигна се до геймболи. И България, и Япония изпуснаха своите шансове да затворят частта.

Последното тъждество пристигна при 32:32. Тогава нашите направиха две следващи точки и завоюваха.
Вторият гейм стартира по-убедително за нашите. Поведохме с 4:1, само че японците изравниха при 5:5. Следващата дълга серия отново беше българска. Благодарение на четири следващи точки резултатът стана 12:8. Тогава пристигнаха и японските мощни моменти. „ Самураите " изравниха с 14:14. Дори съумяха да ни поведат с 18:17. Драматичният дуел продължи с цялостна мощ. България избави геймбол при 23:24. Тогава направихме три следващи точки и триумфирахме!

Третият гейм не беше по-различен от предходните. Само че най-после завоюва Япония. Най-сериозното преимущество на „ самураите " беше при 21:16. Нашите съумяха да отвърнат на удара и съвсем изравниха 20:21. В последна сметка Япония завоюва частта с 25:22.

В четвъртия гейм България още веднъж беше по-силният отбор в залата. Двубоят потегли на приливи и отливи. Нашите момчета обаче имаха предимство в по-голямата част. Мечтата за успеха пристигна при 19:16. Но не беше елементарно. Япония понижи на 20:19. Оттогава обаче стопанин на терена беше България. И затворихме дуела с 25:21.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР