Служебният премиер Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и

...
Служебният премиер Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и
Коментари Харесай

Главчев сигнализира ДАНС и прокуратурата за случая с болница Мама и Аз  6коментара 3 май 2024 10:57 



Служебният министър председател Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая с " Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Мама и Аз ", с цел да бъде направена цялостна инспекция по какъв начин е обещано позволение за създаване на лечебното заведение.

Решението на министър-председателя е в отговор на необятния публичен отзив, обвързван с плана, оповестиха от държавната пресслужба.

Разрешение за активност на нова болница се дава след позитивни мнения от организация " Медицински контрол ", районната гилдия на Лекарския съюз и НЗОК.

На 30 април служебното държавно управление утвърди решение за основаване на частна болница " Мама и аз " на " Търговска лига " в София и единствено ден по-късно го анулира.

Тогава служебният министър председател Димитър Главчев изясни, че причините за анулацията са в публичното напрежение и неодобрението от страна на президента Румен Радев, Движение за права и свободи и ПП-ДБ.

Служебното държавно управление взе решението за създаване на частна детска болница в София без никакъв спор по време на съвещанието си в сряда, 1 май, стана ясно от оповестената стенограма

Проектът бе препоръчан за разискване като втора точка на съвещанието и е показан от служебната здравна министърка Галя Кондева.

" София и районът нямат финансовия и кадрови потенциал да захранят две огромни, многопрофилни детски лечебни заведения. В края на предходната година това беше потвърдено и от Анализа на потребностите от детска болница, направен по искане на Министерство на здравеопазването с техническата поддръжка на Европейската капиталова банка (ЕИБ) ", обявиха в своя позиция от Обществения съвет за Национална детска болница.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР