България може да заведе дело в съда на ЕС, ако

...
България може да заведе дело в съда на ЕС, ако
Коментари Харесай

Желязков: България може да заведе дело в съда на ЕС при неблагоприятни промени в пакет Мобилност“

България може да заведе дело в съда на Европейски Съюз, в случай че бъдат признати неподходящи за страната ни оферти за промени в тъй наречените " пакет за подвижност 1 “. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков, съобщи БНР. По думите му, препоръчаните от Австрийското председателство промени още веднъж не удовлетворяват страната ни.

" Австрийското председателство отиде по-далече в рестрикцията си и предложи прибиране и на транспортното средство на четири седмици. Разбира се, имаме и друго виждане във връзка с въвеждането на интелигентните тахографи, защото става въпрос за устройства, които към момента не съществуват на пазара. Бих го декларирал занапред, каквото и да стане, в случай че е неподходящо, ще водим дело в съда на Европейски Съюз ", сподели Желязков.

Пакетът “Мобилност “ е свързван с реализирането на интернационалните транспорти от тежкотоварните камиони. България и Латвия са единствените страни, които не поддържат препоръчаните промени тъй като, съгласно тях, противоречивият документ цели да ограничи достъпа на българските превозвачи до пазарите в Западна Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР