България Искат постоянен арест за бившия управител на ВиК-Перник Иван

...
България Искат постоянен арест за бившия управител на ВиК-Перник Иван
Коментари Харесай

Искат постоянен арест за бившия управител на ВиК-Перник

България Искат непрекъснат арест за някогашния шеф на ВиК-Перник Иван Витанов и някогашният кмет на града Севделина Ковачева са упрекнати за осъществени закононарушения, свързани с водната рецесия в района  Василена Василева 30 януари 2020, 11:56  Искат непрекъснат арест за някогашния шеф на ВиК-Перник Източник: iStock
пециализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за задържане под стража на някогашния шеф на ВиК-Перник Иван Витанов и някогашния изпълняващ длъжността кмет на града Севделина Ковачева. Те са упрекнати за осъществени закононарушения, свързани с водната рецесия в района.

Делото ще бъде планувано за по-късно през днешния ден, оповестиха от прокуратурата.

Повдигнаха обвинявания на някогашния началник на ВиК - Перник

Бившият шеф на ВиК-Перник Иван Витанов беше арестуван за 72 часа по обвиняване за умишлена занемареност и подписване на неизгодна за сдружението договорка. Заедно с него бе задържана и изпълняващата длъжността кмет на Перник по време на изборите Севделина Ковачева.

Фандъкова: Въпросът за евакуация на Перник в София не е обсъждан

Ескалация, ранени служители на реда при митинга пред Министерство на регионалното развитие

Само преди два дни, с 56 гласа "за " и един въздържал се в лицето на Волен Сидеров, Столичният общински съвет одобри избавителния проект на страната за превъзмогване на водната рецесия в Перник. Предложението на държавното управление е градът да се достави с вода от язовир "Белмекен " през "Бели Искър " и водопреносната мрежа на столицата. Така бедстващият миньорски град ще получи вода за питейни потребности с построяването на 13.5 км трасе от Мало Бучино до квартал "Мошино ".

Перничани стачкуват в София: Искаме вода

Основното искане на политическите обединения бе да се дадат гаранции за това, че няма риск столичани да останат без вода, да се даде гаранция, че водната система на града ще издържи на натоварването, както и да имат уверението, че "Рилският тръбопровод " може да се употребява за тези потребности.

От "Софийска вода " от своя страна увериха, че той е в положително положение и повреди по него има по 2-3 пъти в годината.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова пък бе безапелационна, че и при най-малкия риск за водния баланс на София, подаването към Перник ще се прекрати.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР