България играе ключова роля за украинската контраофанзива. Без доставки на

...
България играе ключова роля за украинската контраофанзива. Без доставки на
Коментари Харесай

Чужди медии: България може да бъде тайният спасител на Украйна

България играе основна роля за украинската контраатака. Без доставки на огромни количества руски боеприпаси, тази атака сигурно ще се провали, настояват специалисти. Ще стане ли България спасителката на Украйна?

Защо е основна? Като страна от някогашния Източен блок България разполага със руски боеприпаси, нужни за оръжията, с които украинската войска главно си служи, без значение че получава и доставки от Запада, отбелязва NTV.

България разполага с 300 000 снаряда, които може да достави

Медията разяснява, че и Полша доставя с боеприпаси от руски диаметър, само че няма задоволително, с цел да подсигури потребностите на украинската войска. България за сметка на това разполага с над 300 000 снаряда, които може да достави на Украйна. Те са основни, защото украинските бойци би трябвало да си пробиват път през минни полета, с цел да отвоюват окупираните територии. Минните полета първо се взривяват със снаряди преди да бъде изпратена пехотата.

Има и друга причина, заради която българските муниции са по този начин основни за Украйна: " ", споделя пред NTV Норберт Бекман, който управлява офиса на фондация " Конрад Аденауер " в София. Информация за това какво тъкмо се създава и доставя не се разгласява - прекомерно огромни са опасенията, че по тях може да подразбере кои са най-често употребяваните оръжия на украинците и с какви боеприпаси и съоръжение разполагат. " Затова информацията е секретна ", изяснява Бекман.

Правителството сред ПП-ДБ и ГЕРБ е добра вест за Украйна и за Запада

Българските производители на оръжие, които към момента създават муниции от руски диаметър, са значими доставчици на украинската войска, акцентира и Михаел Мартенс в собствен разбор за " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " (ФАЦ).

Възможността да се сформира постоянно държавно управление на ПП-ДБ и ГЕРБ е сигнал за непоклатимост към западните сътрудници, само че и позитивна вест за Украйна, тъй като новата коалиция е прозападна и води политика в поддръжка на Киев, отбелязва изданието.

Непрозрачните дейности на Радев

В това не постоянно е било по този начин. " С частично непрозрачни дейности президентът използваше и назначаваните от него служебни държавни управления, за. Ако държавното управление бъде определено, тези ходове на Радев ще бъдат осуетени ", разяснява Михаел Мартенс.

" За Путинова Русия, която се радва на благосклонностите на към една трета от българското население, а и поддържа политическия пат в София, това е крах, четем още в публикацията в немското издание.

Русия прави опит да промени политическата ориентировка на България?

Има задоволително индикации, че на образуването на държавното управление в България, споделя Норберт Бекман пред ntv. " Колкото по-дълго няма държавно управление, толкоз по-трудно е да се подхващат политически дейности ", счита ръководителят на офиса на " Конрад Аденауер " в София и изрича съмнение, че Русия може да направи опит продължително да промени политическата ориентировка на България.

Формирането на държавно управление в България ще бъде от решаващо значение за поддръжката на Украйна през идващите седмици, обобщава Норберт Бекман пред NTV. Според него е значимо Европейски Съюз и НАТО да наблюдават деликатно ставащото в България и да се види дали страната ще преодолее перманентната политическа рецесия и ще стане работоспособен външнополитически сътрудник.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР