България и Япония стартират съвместни изследователски проекти в областта на

...
България и Япония стартират съвместни изследователски проекти в областта на
Коментари Харесай

България и Япония започват общи проекти за изкуствен интелект

България и Япония започват взаимни проучвателен планове в региона на изкуствения разсъдък. Това става по силата на подписан Меморандум за партньорство сред института към Софийския университет INSAIT и най-голямата изследователска институция в японската страна RIKEN. Подписването се случи в София при  визита на един от най-изтъкнатите учени в тази сфера и шеф на научната организация - проф. Масахи Сугияма от Токийския университет, заяви Министерството на образованието и науката /МОН/.

Постигнатото съглашение е следващо самопризнание към българския институт INSAIT и резултатите, които реализира в региона на изкуствения разсъдък. Това усилва интереса към него и даже водещите научни институции в света, какъвто е RIKEN, имат интерес от партньорство и работа по взаимни планове.

Това е и първо съглашение сред България и Япония в областта на изкуствения разсъдък. То планува както взаимна работа по съответни планове, по този начин и общи проучвателен и докторантски стратегии. Меморандумът ще обхване съществени области на изкуствения разсъдък като роботика, машинно образование, компютърно зрение и др.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР