България и Украйна подписаха съвместна декларация относно европейската ориентация на

...
България и Украйна подписаха съвместна декларация относно европейската ориентация на
Коментари Харесай

Акад. Денков към Зеленски: Готови сме да участваме и в следвоенното възстановяване на Украйна

България и Украйна подписаха взаимна декларация по отношение на европейската ориентировка на Украйна. От българска страна документът бе подписан от учен Денков, министър председател на България. От украинска страна документът бе подписан от Володимир Зеленски, президент на Украйна.
„ Вие сте добре пристигнал в България. Преди да произнесем нашите речи, ще подпишем и меморандума за съгласие в областта на енергетиката “, сподели Денков.
Бе подписан меморандум за съгласие сред министерствата на енергетиката на България и Украйна. От българска страна той бе подписан от Румен Радев, а от украинска – от Герман Галушченко.
„ Радвам се да посетя вашата страна по покана на държавното управление на България. Важно е, че в тази морална рецесия в Европа България е съперник на политиката на геноцид, която Русия води против нашата страна.
Отношението към Русия в другите страни не е еднопосочно. Това е животът. На хората неведнъж им е мъчно да признават действителността на злото, изключително когато не са се срещнали с него.
Когато няколко хиляди километра разделят някои страни от съветската артилерия, която безжалостно изпепелява градове и села в Украйна, и когато хората изпитват дни безпокойство от сирените и съветския гнет с ракети и дронове, тогава по-лесно е да се отхвърли мисълта за осъщественото зло от Русия “, съобщи Володимир Зеленски след подписването на документите.
„ И толкоз по-ценно е признанието, което получаваш от страни и водачи, които не я отхвърлят “, добави той.
„ Искам да ти благодаря, България, за поддръжката и отбрана на живота на нашите хора “, съобщи той.
„ Благодаря на вицепремиера, на цялото държавно управление и на Народното събрание на България “, сподели още той.
„ Днес ние с министър-председателя организирахме доста съдържателни договаряния по целия комплекс на нашите връзки и най-много по проблемите на сигурността “, уточни Зеленски.
Той посочи, че България е изразила подготвеност да се причисли към напъните за възобновяване на Украйна.
Зеленски означи готовността на България да вземе присъединяване в напъните за възобновяване на мира. Той предложения страната ни да взе участие на срещата на върха за мира, която Украйна приготвя.
„ Украйна в никакъв случай няма да не помни, че в подобен сложен за нас миг на загуба на живот, че вие сте с нас. Високо правя оценка това. Много ви благодаря. Слава на Украйна! “, приключи президентът на Украйна.
От своя страна акад. Денков изрази поддръжката на държавното управление и своята персонална за Украйна. „ Русия би трябвало да се изтегли абсолютно от украинска територия в нейните интернационално приети граници, както и да понесе своята отговорност, в това число и за военни закононарушения “, съобщи той.
Той посочи историческите връзки сред двете страни и обстоятелството, че най-голямата българска общественост в чужбина се намира в Украйна.
„ Кабинетът „ Петков “ включи нашата страна в напъните на европейската икономическа общественост и НАТО за подкрепяне на Украйна “, напомни той.
„ Днес подписахме двустранна политическа декларация в поддръжка на евроатлантическата интеграция на Украйна, когато това стане допустимо “, съобщи Денков.
„ Процесът на разшираяване би трябвало да върви дружно с процеса на промени в страната претендент. Бъдещето на Украйна е в сърцето на европейската сигурност – НАТО и Европейски Съюз “, акцентира той.
„ Нашата страна е подготвена да взе участие и в следвоенното възобновяване на Украйна “, сподели министър председателят. Това се показва в експертиза и материална помощ за транспортната инфраструктура, наранени културни монументи и така нататък
„ България желае резистентен и обективен мир в Украйна и света “, увери Денков.
„ Очаквам с президента Зеленски да се забележим единствено след няколко дни на срещата на върха във Вилнюс “, сподели още той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР