България и Румъния са подготвени много добре за Шенген, заяви

...
България и Румъния са подготвени много добре за Шенген, заяви
Коментари Харесай

Основна цел на Йохансон – България и Румъния в Шенген до края на годината

България и Румъния са готови доста добре за Шенген, съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон.

„ Няма да се откажа от моята цел, която е да се вземе решението за приемането на двете страни в Шенгенското пространство до края на годината ", сподели Йохансон.

„ Ще се възползвам от днешната опция, с цел да споделя нашите наблюдения за това какъв брой добре готови са България и Румъния да се причислят към шенгенското пространство “, акцентира еврокомисарят.

Днес в Брюксел се организира среща на министрите на вътрешните работи на Европейски Съюз, на която взе участие българският министър Калин Стоянов.

На съвещанието ще бъде показан периодически разбор за положението на Шенгенското пространство. Ще бъдат разисквани и методите за възстановяване на връщането на мигранти (отхвърлените претенденти за убежище), като ще бъдат прегледани освен съдействието с трети страни, само че и методите за възстановяване на националните вътрешни процедури за подсилване на връщането.

Министрите ще обсъдят също въздействието на събитията в Близкия Изток и войната против Украйна върху вътрешната сигурност на Европейски Съюз. 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР