България и още страни от ЕС искат удължаване на забраната

...
България и още страни от ЕС искат удължаване на забраната
Коментари Харесай

България и още страни от ЕС искат удължаване на забраната за внос на украинско зърно

България и още страни от Европейски Съюз желаят удължение на възбраната за импорт на украинско зърно.

" Не виждам основни причини за приключване на периода на актуалната възбрана в средата на септември ", съобщи полският министър на земеделието и развиването на селските региони Роберт Телус, представен от „ Rzeczpospolita “.

Министрите на земеделието на Полша, България, Унгария, Словакия и Румъния се срещнаха във Варшава, с цел да обсъдят възбраната за импорт на зърно от Украйна. На срещата участва и полския министър председател Матеуш Моравецки, който разгласи, че в случай че Европейският съюз не резервира възбраната за импорт на зърно от Украйна след 15 септември, тя ще бъде наложена едностранно.

" Надявам се, че ембаргото няма да завърши - че ще успеем да извоюваме удължаването му в границите на нашата коалиция от пет страни от Европейски Съюз ", добави Телус.
 iStock
" Няма да отворим границата за зърнени артикули от Украйна на 15 септември. Ще позволим единствено пренос ", разгласи министър-председателят Матеуш Моравецки.

„ Никога не оставяме фермерите сами да се оправят, а това ще се случи и този път. Колебанията на цените на международните пазари са едно, а ние разбираме това и се опитваме да ги смекчим. От друга страна, те могат да се трансформират в допълнение от неочакван импорт от Украйна ", добави министър-председателят на Полша. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР