България и Люксембург подкрепят координираното отваряне на границите, като от

...
България и Люксембург подкрепят координираното отваряне на границите, като от
Коментари Харесай

България и Люксембург подкрепят координираното отваряне на границите

България и Люксембург поддържат координираното отваряне на границите, като от първи юли сред двете страни ще има директни полети за туристи три пъти седмично, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Това стана ясно по време на формалното посещаване заместител министър-председателя и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на в Люксембург. Освен с външния министър Жан Аселборн, тя се срещна още с премиера Ксавие Бетел и с ръководителя на Камарата на представителите Фернанд Етиен.

“200 000 души идват всеки ден на работа в Люксембург от прилежащите страни. Затварянето на границите за нас не е работещо решение. Смятаме, че при битката с разпространяването на заболяването не би трябвало да бъдат затваряни цели страни, а лимитирано придвижването в избрани региони или градове, където има огнища”, съобщи външният министър на Люксембург Жан Аселборн.

Екатерина Захариева отпътува на публично посещаване в Люксембург

Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на изрази единодушие със своя сътрудник и съобщи: “България е отворена за туристите от Люксембург и ги чакаме.” “Изминалите месеци бяха сложни за всички европейци. Приветстваме процеса на отваряне на вътрешните граници на Европейски Съюз, почнал на 15 юни. Завръщането към естественото действие на Единния пазар е от основно значение за по-бързото възобновяване от рецесията, а трансграничното придвижване е неговият най-съществен елемент”, сподели още Захариева.

Министрите Аселборн и Захариева разискаха редица въпроси от европейския и интернационален дневен ред - бюджета на Европейски Съюз, възобновяване от последствията от ковид, разширението на Европейски Съюз, Близкия изток.

“България е добър другар на Люксембург. Винаги сме ви подкрепяли за Европейски Съюз и НАТО. Трети по значителност вложител сме в България”, посочи Аселборн. До края на 2019 година вложенията от Люксембург в България възлизат на 1,35 милиарда евро.

“Страната ни няма да не помни голямата поддръжка, която получихме от Люксембург по време на евроатлантическата ни интеграция. Подкрепихте ни и за европейската интеграция на Западните Балкани по време на Българското председателство на Съвета на ЕС”, посочи Захариева.

От 1867 година Великото херцогство Люксембург е самостоятелна страна. Тя е една от шестте страни учредителки на Европейския съюз. България открива дипломатически връзки с Люксембург през 1956 година. Посещението на министър Захариева е първо на български външен министър в страната от 13 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР