България и Гърция ще привличат инвеститори със съвместни проекти. Това

...
България и Гърция ще привличат инвеститори със съвместни проекти. Това
Коментари Харесай

България и Гърция ще привличат инвеститори със съвместни проекти

България и Гърция ще притеглят вложители със взаимни планове. Това бе общото мнение, изразено по време на среща сред българската държавна делегация с министъра на развиването и вложенията на Гърция Андонис Георгиадис. В диалога участваха вицепремиерът по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев, както и министрите на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и на енергетиката Росен Христов.

Сериозните планове, които България и Гърция взаимно осъществят в региона на превоза и енергетиката са основа за усилване на икономическите връзките сред двете страни и увеличение на инвеститорския интерес към района, подчертаха участниците в диалозите. Вицепремиерът Алексиев даде образец с Кралство Саудитска Арабия, което има интерес към планове като газовата връзка, водородната стопанска система и други. " Обединявайки мощните страни на двете страни, ще реализираме по-голям общ триумф ", означи вицепремиерът.

" През последната половин година виждаме засилен интереса за вложения и смяна във веригите на доставки. Затова е доста значимо да работим дружно с гръцките си сътрудници и в оптималната степен да използваме всички благоприятни условия за привличането на нови капитали в района ", уточни министър Никола Стоянов. Търговският стокообмен сред България и Гърция бележи растеж от близо 30% през 2021 година и надвишава 4,3 милиарда евро, стана ясно още по време на срещата. 

Гръцката страна акцентира резултатите, които България реализира в привличането на вложения в автомобилната промишленост и съобщи предпочитание за партньорство в тази сфера. 

България и Гърция ще работят и за основаване на общи центрове за нововъведения и поощряване на стартъп средата. Това бе контрактувано по време на срещата, като министър Стоянов предложения гръцкия си сътрудник в България, където дружно да посетят София Тех Парк и да набележат общите начинания в тази сфера.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР