България Фалшиво злато залива пазара, как да го разпознаем Златно

...
България Фалшиво злато залива пазара, как да го разпознаем Златно
Коментари Харесай

Фалшиво злато залива пазара, как да го разпознаем

България Фалшиво злато залива пазара, по какъв начин да го разпознаем Златно предписание при златото е, че то е тежко. 5 март 2020, 12:57  Жена тормози съседите си от години, няма кой да помогне
Жена тормози съседите си от години, няма кой да помогне
 Майката на отнетото в Германия бебе: Много сме щастливи
Майката на отнетото в Германия бебе: Много сме щастливи
 Каракачанов: Откакто аз съм министър, са продадени 16 парцела
Каракачанов: Откакто аз съм министър, са продадени 16 парцела
 Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни
Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни
 Защо има 5 типа разнообразни плочки на няколко метра тротоар
Защо има 5 типа разнообразни плочки на няколко метра тротоар
 Инфекциозните отделения в страната са цялостни
Инфекциозните отделения в страната са цялостни
 Дъжд и сняг през днешния ден, какво ще е времето до края на седмицата
Дъжд и сняг през днешния ден, какво ще е времето до края на седмицата
 Щастлива развръзка: Връщат отнетото в Германия българско бебе на родителите му
Щастлива развръзка: Връщат отнетото в Германия българско бебе на родителите му

лато-менте на пазара. Измамни търговци оферират бижута, запълнени с други метали и даже с пластмаса, като златни – алармират фенове на NOVA. От къде идват подправените произведения? И по какъв начин да отличим ментето от оригинала при златните и сребърните бижута?

Златно предписание при златото е, че то е тежко .

Така че в случай че ви се коства, че бижуто, което купувате, е прекомерно леко – най-вероятно е подправено. Сигналите за бижута-менте зачестяват. Най-често потребителите попадат на артикули, които от вътрешната страна са запълнени или със злато и сребро с по-ниска непорочност и даже със напълно друг метал, което намалява цената на пръстена или гривната няколко пъти.

Десетки опарени: Вместо елегантно палто - на ниска цена яке

Потребител получава пръстен, като подарък за Коледа, само че не го харесва. Затова взема решение да смени пръстена с друго златно украшение със същото тегло. Още когато го занася за замяна в това златарско ателие, консултантите се усъмняват в качеството му.

„ Той има размер, който очевидно подхожда на към 10 грама – поставяйки го на везната – той тежи 4 – това първо ни подсказва, че нещо не е както би трябвало. Практиката в бижутерията е когато одобряваме материал – да се разрязват безусловно всички произведения, които по някакъв метод дават тип, че е допустимо да има вътре някакво съдържание”, изяснява Валентин Витлиемов, съветник в златарски магазин.

При разрязването, съмненията на търговците се удостоверяват.

Гуми менте заливат пазара

Оказва се, че под златната обвивка на пръстена се крият частици, които нямат нищо общо със златото .

Според специалисти – става дума за класическа машинация, при която примамени от ниски цени, клиентите купуват бижута с неразбираемо качество. „ Подвеждат потребителите – плащаме артикул, който е златен, а пък действително единствено една дребна част от него е злато, всичко останало, което е употребявано за изработването на това украшение, не е злато”, споделя Пейо Майорски от Асоциацията за отбрана на потребителите.

Пръстените-ментета се продават съвсем два пъти по-евтино, споделя професионалният златар Димитър Алексиев. За 50 години опит в занаята е виждал всевъзможни опити за машинация. Разказва каква е технологията на подправянето:

Внимание: Опасна козметика залива интернет

„ От Турция внасят такива пръстени ,

които ги вършат от доста тънка пластина. Те се пълнят вътре с дентална пластмаса; оцветява се в черно и в пластично положение ги напъхват в тези кухини, с цел да не може да смачка пръстена и от горната страна го пилят и полират. Не може да се мери какво е количеството и грамажа на това вещество”, споделя Димитър Алексиев – ръководител на Съюза на златарите.

Тази машинация се среща най-често при пръстените и по-обемните златни произведения, настояват специалистите.

Консултантите в ателието са попадали и на много по-фрапантни случаи. При направата на тези обеци да вземем за пример във вътрешността се влага софтуерен восък, който придава формата им. След това той се изгаря и изделието би трябвало да остане кухо. Но не постоянно това се случва.

Как да разберем кои кремове за слънцезащита са менте

Значително порастват и измамите при златните монети и кюлчета ,

споделят търговците. С повишаването на златото, от ден на ден клиенти ги купуват за инвестиция. При тях – след имитация – загубите са още по-големи.

Разпознаването на ментетата при монетите и кюлчета става най-вече по външни белези, описват дилърите на злато. Често обаче фалшификатите имат достоверен тип, което прави откриването им допустимо единствено за специалистите. Оригиналните артикули имат доста детайлни изображения и надписи, които мъчно могат да бъдат повторени върху подправено произведение, споделят специалистите.

Още по-трудно е откриването на подправените артикули при бижутата, описват специалистите. Тук разпознаването по външен тип е съвсем невероятно. Спрямо примесите цветовете на златните обеци, пръстени и гривни са разнообразни. А имитаторите стават все по-добри.

Огромни санкции и цялостна безотговорност – такси менте

Фалшивото злато се продава най-вече в заложни къщи, на улицата или посредством интернет разгласи

пускани от инцидентни лица, предизвестяват формалните търговци. Червена лампа за машинация може да бъде и нереално ниската цена за грам злато. Затова съветът е да съпоставяме офертите. И да следим цената на борсата.

Още по тематиката вижте във видеото от канала на "Здравей, България " във Vbox7.com.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Защо 20% от младите нито работят, нито учат  1 Спекуланти печелят от ковид  1 Ще трансформират ли актове към КАТ във фишове  1 Как ще ни връщат пари за парно --> Пaрите ни  Защо 20% от младите нито работят, нито учат Защо 20% от младите нито работят, нито учат  Спекуланти печелят от ковид Спекуланти печелят от ковид  Ще трансформират ли актове към КАТ във фишове Ще трансформират ли актове към КАТ във фишове  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Какво ще стане с момичето, което рита паднала съученичка Какво ще стане с момичето, което рита паднала съученичка  <br> Проф. Кантарджиев: Толкова заболели от грип не е имало от 10 години <br>
Проф. Кантарджиев: Толкова заболели от грип не е имало от 10 години
 <br> <strong> 8 </strong> храни, които <strong> забавят метаболизма </strong> <br>
8 храни, които забавят метаболизма
 <br> Зеленото ѝ отива: <strong> Кейт </strong> впечатли с тоалет и <strong> пие бира </strong> <br>
Зеленото ѝ отива: Кейт впечатли с тоалет и пие бира
Последни  Ожесточен женски конфликт и открит бойкот довечера в Hell’s Kitchen България Ожесточен женски конфликт и открит бойкот довечера в...  <p>Фалшиво злато залива пазара, по какъв начин да го разпознаем</p> Фалшиво злато залива пазара, по какъв начин да го разпознаем  Над 10 ареста при интервенция на ГДБОП и жандармерията в Пловдив Над 10 ареста при интервенция на ГДБОП и жандармерията в...  <p>Жена тормози съседите си от години, няма кой да помогне</p> Жена тормози съседите си от години, няма кой да помогне  Курц: Ако преминат гръцката граница, ще ги спрем в Западните Балкани Курц: Ако преминат гръцката граница, ще ги спрем в...  <p><span style= Диляна Попова с доста секси рокля на блестяща премиера  <p>Майката на отнетото в Германия бебе: Много сме щастливи</p> Майката на отнетото в Германия бебе: Много сме щастливи  Дронове могат да се ориентират като прилепи Дронове могат да се ориентират като прилепи  Каракачанов: Откакто аз съм министър, са продадени 16 парцела Каракачанов: Откакто аз съм министър, са продадени 16...  <p>Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни</p> Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни  <p>Студ, апетит, беззащитност...&nbsp; <strong>Бежанците</strong> на турско-гръцката граница</p> Студ, апетит, беззащитност... Бежанците на...  <p><span style= Честито! Кейти Пери и Орландо Блум ще стават родители  Бой в турския парламент, опозиционен народен представител подлага на критика Ердоган Бой в турския парламент, опозиционен народен представител подлага на критика...  <p>Нова мода в<span style= Нова мода в обществените мрежи... този път с червило...  <p><strong>Потъваме</strong>. Можем ли да се спасим?</p> Потъваме. Можем ли да се спасим?  <p>Защо има 5 типа разнообразни плочки на няколко метра тротоар</p> Защо има 5 типа разнообразни плочки на няколко метра тротоар  <p><strong>Прическите</strong>, които превземат <strong>2020</strong></p> Прическите, които превземат 2020  <p>Koenigsegg сподели 3-цилиндров хибрид с 1700 к.с.</p> Koenigsegg сподели 3-цилиндров хибрид с 1700 к.с.  <p>Инфекциозните отделения в страната са пълни</p> Инфекциозните отделения в страната са цялостни  Дъжд и сняг през днешния ден, какво ще е времето до края на седмицата Дъжд и сняг през днешния ден, какво ще е времето до края на... Всичко от през днешния ден Виц на деня Жена се кара със брачна половинка си. - Не ни стигат парите, поискай нарастване на заплатата! - На теб не ти стигат, поискай ти! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Преродена. Ванеса, която се изправи против анорексията  Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията  На Шипка е положен първият камък на българската независимост  Честит 3 март! Честваме 142 години от Освобождението на България  Отменят тържествата на връх Шипка за 3 март  Българката, след която образованието не е същото Водещи вести  Курц: Ако преминат гръцката граница, ще ги спрем в Западните Балкани Курц: Ако преминат гръцката граница, ще ги спрем в Западните Балкани  Над 10 ареста при интервенция на ГДБОП и жандармерията в Пловдив Над 10 ареста при интервенция на ГДБОП и жандармерията в Пловдив  Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри леговище Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри леговище  Бой в турския парламент, опозиционен народен представител подлага на критика Ердоган Бой в турския парламент, опозиционен народен представител подлага на критика Ердоган  <p><span style= Диляна Попова с доста секси рокля на блестяща премиера

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР