„България е сред последните пет страни в Европа по отношение

...
„България е сред последните пет страни в Европа по отношение
Коментари Харесай

ДПС иска оставките на Нено Димов и Петя Аврамова заради водната криза

„ България е измежду последните пет страни в Европа във връзка с водни запаси. Това допуска положително, рационално и рационално ръководство на водния запас на страната “, съобщи пред БНР Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи и акцентира, че поради водната рецесия би трябвало да бъде поета политическа отговорност и да се подходи почтено, с което загатна за оставките на отрасловите министри.
„ Трябва да има надпартиен политически консенсус във връзка с еврофондовете, европрограмите, тъй като имаме потребност от тези средства. Има 60% загуби във водопреносната мрежа. Всички би трябвало да бъдем загрижени, тъй че тези средства да бъдат осъществени в България, тъй като потребностите във ВиК бранша са големи. Трябва да се обърне внимание на водопреносната мрежа, на положението на язовирите, а там, където е належащо, да се строят и нови язовири “, сподели пред Чакъров, който е член на парламентарната комисия по околна среда и води, някогашен екоминистър.
„ Видно е, че има проблем, че има пропуски. Министрите Нено Димов и Петя Аврамова би трябвало да си понесат политическата отговорност “, съобщи той.
На въпрос дали Движение за права и свободи ще поддържа вота на съмнение към държавното управление на ГЕРБ, Чакъров отговори, че в Движението към момента не са провеждали диалог на тази тематика, само че изрази рецензия към Българска социалистическа партия, че не са създали съвещания с всички опозиционни партии за решението си да внесат избор на съмнение.
„ Това предопределя резултата. Ние евентуално ще заявим избрана опозиционна позиция “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР