България е след последните пет страни в Европейският съюз по

...
България е след последните пет страни в Европейският съюз по
Коментари Харесай

Само 2,5% от българите се учат през целия си живот, сочат данни на Евростат

България е след последните пет страни в Европейският съюз по брой възрастни хора, които споделят, че стремят да се учат през целия си живот, сочат нови данни от проучването на образованието и образованието за възрастни на Евростат за 2018 година

Само 2,5% от българите, взели участие в анкетата на европейската статистическата работа, са споделили, че се стараят да се образоват през целия си живот.

Под „ учене през целия живот “ от Евростат имат поради всички действия, реализирани в продължение на целия живот, за възстановяване на знанията, уменията и компетенциите на хората в границите на персонални, цивилен, обществени или професионални инициативи

Показателят за „ учене през целия живот “ на Евростат се дефинира от дяла на хората на възраст сред 25 и 64 година, които са взели участие в някаква форма на официално или неофициално образование в последните четири седмици, преди да бъдат интервюирани.

Средното равнище за Европейски Съюз през 2018 година е било 11,1%, което е с 0,2% над нивото през 2017 година Нивото пораства всяка година от 2015 година насам, когато е било 10,7%.

Прочуването демонстрира, че приблизително за Европейски Съюз дамите са по-склонни от мъжете да не престават образованието си през целия си живот - 12,1% против 10,1%. 

Сред страните-членки на Европейски Съюз процентът на хората, които се учат през целия си живот, е най-голям в Швеция (29,2%), като измежду нея се подреждат Финландия(28,5%) и Дания (23,5%). Най-ниските равнища на ангажираност с образованието през целия живот се следят в Румъния(0,9%,), България(2,5%), Хърватия(2,9%) Словакия(4,0%) и Гърция(4,5%)
participation_in_learning.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР