България е пред пик на грипната епидемия. Габрово и Пловдив

...
България е пред пик на грипната епидемия. Габрово и Пловдив
Коментари Харесай

Грипната епидемия: Какви мерки се взимат в Пловдив?

България е пред пик на грипната зараза . Габрово и Пловдив минават в грипна зараза от на следващия ден до 28 януари. Какви ограничения ще се вземат в тези области?

Временните ограничения, които се вкарват в Пловдив и Габрово, са същите като в област Смолян, която първа разгласи грипна зараза – прекратяване на плановите съвещания на здрави бременни дами и деца, прекратяване на профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации, осъществяване на прецизен всекидневен филтър в детските ясли, градини и учебни заведения.

Щамът е мощно инфектиран и по тази причина най-хубавата предварителна защита е да се заобикаля контакта с заболели хора

Забраняват се свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и обществени институции за деца и възрастни. Учениците в Пловдив няма да излизат във почивка.

В Пловдив по последни данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания заболеваемостта е 206 души на 10 000 население. 

Областта е рекордьор по брой заболели е Габрово – там 264 души имат грип или остри репспираторни болести, на второ място е Пазарджик – с 249 инфектирани на 10 000 души, следвани от Ямбол – с 238 на 10 000 души.
С над 200 болни на 10 000 население са също по този начин Бургас (207), Перник (208), Плевен (202), Русе (201), София-област (210) и Смолян (200).

Заболеваемостта в Смолян доближи 268,9 болни на 10 000 души, въведени са противоепидемични ограничения

Грип има потвърден в доста повече области от тези, които виждате, тъй че се чака случаите да порастват и там.
Министерството на здравеопазването припомня, че носенето на маски и спазването на отдалеченост при скупчване на хора, са целесъобразни за предотвратяване от заразяване с грип, ковид и остри респираторни болести.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР